Ga naar de inhoud
Tentamen verzet

Hogeschool plant tentamen tijdens 2 minuten stilte: 'Stond niet in systeem'

Een tentamen op de Haagse Hogeschool Beeld © ANP

Herdenken of blokken? Studenten van de Haagse Hogeschool hadden vanavond bijna moeten kiezen tussen die twee. De onderwijsinstelling had per ongeluk een tentamen ingepland tijdens de twee minuten stilte. Bij nader inzien is de toets verzet naar een andere datum.

Vanavond zou er een tentamen plaatsvinden voor studenten van een deeltijdopleiding aan de IT-faculteit. Die stond gepland van 18.00 tot 20.00 uur – met uitloop naar 20.30 uur voor mensen die recht hebben op extra tijd.

Bij het inplannen van de toets was over het hoofd gezien dat dat tijdens de Dodenherdenking is. "Het is geen officiële vrije dag, dus het stond niet in de systemen", vertelt een woordvoerder van de Haagse Hogeschool aan Editie NL.

Onwenselijk

De onderwijsinstelling ontdekte de fout toen zij vragen kreeg van een regionale omroep. "Heel suf. Omroep West had hierover een signaal gekregen. Toen we het uitzochten bleek het inderdaad te kloppen. Dit was uiteraard onwenselijk." 

Willem-Alexander:
Lees ook:
Willem-Alexander: 'Altijd geworsteld met oorlogsverleden familie'

De hogeschool heeft besloten het tentamen te verzetten naar een andere datum. "Vervroegen kon niet in verband met de studenten die extra tijd krijgen. En omdat het gaat om een deeltijdopleiding in de avonduren kun je het tentamen ook niet zomaar naar de middag verplaatsen."

Om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt zal de fout worden besproken met de roostermakers. "We vinden het belangrijk dat iedereen de gelegenheid krijgt om te herdenken."