Ga naar de inhoud
Nu 18 jaar oud

Kat Teigertje na 10 jaar weer terecht: 'Hij zag er verzwakt uit'

Kat Teigertje, die na tien jaar weer terecht is Beeld © Dierentehuis 's-Hertogenbosch

Wanneer een kat na een aantal jaar nog vermist is, dan is er waarschijnlijk nog weinig hoop dat-ie ooit zal worden teruggevonden. De eigenaren van kat Teigertje stonden dan ook versteld toen ze werden gebeld met het heuglijke nieuws dat hij na tien jaar terecht was.

Inmiddels is Teigertje als 18-jarige flink op leeftijd. En erg gezond zag hij er niet uit de afgelopen tijd. Het dier oogde nogal verzwakt en was daardoor vermoedelijk in de sloot gevallen. Bezorgde buurtbewoners besloten de dierenambulance te bellen.   

Gechipt

De Dierenambulance Den Bosch nam een kijkje en zag dat de kat gechipt was met een juiste registratie. Essentieel om informatie over Teigertje te verkrijgen. Uit deze check bleek dus ook wie de eigenaren van Teigertje zijn. De dierenambulance belde hun nummer, maar er werd niet opgenomen. Daarop werd besloten Teigertje voor de nacht naar een dierentehuis te brengen.

Eindelijk
Lees ook:
Eindelijk herenigd: vermiste kat na twaalf jaar terug bij baasje

"Bij binnenkomst is hij door de dierverzorgers nagekeken om zeker te weten dat hij de nacht door zou komen. Zijn situatie was stabiel", laat het dierentehuis op Facebook weten. "In de opvang werd een kenneltje voor hem klaargemaakt met wat voer, water en een dekentje."

'Haast niet te geloven'

Een dag later kwam er een belletje binnen van Teigertjes eigenaren. "Zij konden het haast niet geloven, want Teigertje bleek al ruim tien jaar vermist." Het is moeilijk te zeggen waar de kat in die tijd allemaal is geweest. De eigenaren zijn het dier in elk geval komen halen. "Ze gaan voor een medische check langs bij de dierenarts."

Dierentehuis 's-Hertogenbosch sluit het bericht af door te wijzen op het belang van een chip en een juiste registratie. "Hierdoor hebben wij Teigertje en zijn baasjes kunnen herenigen."