Ga naar de inhoud
Dierenambulance Groningen

Nieuw onderkomen voor Vindicat-ganzen: 'Paradijsje'

De ganzen hebben een nieuw verblijf Beeld © Dierenambulance Groningen

De ganzen die vorige week zijn gered uit een studentenhuis in Groningen, hebben een nieuw onderkomen. Het gaat volgens Dierenambulance Groningen om een 'paradijsje' met veel ruimte en natuur. "Ze voelen zich veilig."

Leden van studentenvereniging Vindicat hadden de ganzen 'als grap' gekocht om de kamers van hun eerstejaars huisgenoten om te toveren tot kinderboerderij. De dieren waren doodsbang en gestrest toen ze gevonden werden.

Afgelopen week werden de ganzen tijdelijk opgevangen door Bikers for Animals, een stichting die zich inzet tegen dierenleed. "De ganzen hebben daar de eerste dagen kunnen bijkomen, badderen, lekker kunnen eten en ze hebben zich veilig kunnen voelen", laat Marian van Dierenambulance Groningen weten.

Excuses
Lees ook:
Excuses niet genoeg, aangifte gedaan om ganzen in huis Vindicat

Vorige week meldde een echtpaar zich bij Bikers for Animals met het aanbod zich te ontfermen over de ganzen. De stichting is op bezoek gegaan om te kijken of dit een fijne plek voor de dieren zou zijn. Dat bleek het geval.

Inmiddels zijn de ganzen verhuisd. De dierenambulance wil geen details geven over de locatie, maar benadrukt dat het gaat om een 'paradijsje', afgeschermd met hekwerk. "Er is gras en een grote vijver. De ganzen hebben een vaste plek op het gras, dicht bij het water, waar ze van de bewoners elke dag graan en andijvie voorgeschoteld krijgen."

Het gaat al een stuk beter met de ganzen, zegt Marian. "Ze zien er goed uit, voelen zich veilig en hun conditie is erop vooruitgegaan."