Ga naar de inhoud
Helmond

Man verkoopt elektrische fiets tijdens testrondje, doet alsof hij bestolen is

De fiets is inmiddels terug in de winkel Beeld © Politie Helmond

Een dief in Helmond dacht dinsdag met een slimme truc snel geld te verdienen. Tijdens een proefrit met een elektrische fiets wist hij het voertuig snel te verkopen. Vervolgens deed hij alsof de fiets gestolen was.

Dinsdag kregen agenten een melding van een man die was bestolen was van een elektrische fiets. Dat zou zijn gebeurd terwijl hij een proefrit aan het maken was.

Maar zijn verhaal bleek niet te kloppen. De man bleek de fiets zelf – tijdens zijn testrit – verkocht te hebben. "Na enig speurwerk kwamen wij op het spoor van degene die de fiets van de bestuurder gekocht had", schrijven de agenten op social media.

De koper meldde zich even later op het politiebureau, inclusief elektrische fiets. Hij had de fiets volgens het AD voor 40 euro op de kop getikt, terwijl hij 3849 euro waard was.

 

Videodeurbel
Lees ook:
Videodeurbel filmt simpele diefstal: dure Audi ter plekke gehackt

De wijkagenten laten weten de dief 'mede dankzij hun onderbuikgevoel' aan te hebben gehouden op verdenking van verduistering. Ook de koper is aangehouden op verdenking van heling. Hij heeft de fiets teruggegeven.

Woensdag is het voertuig door wijkagent Niels teruggebracht naar de fietsenwinkel. "Zoals op de foto te zien was de eigenaar erg verrast en blij met dit mooie resultaat."