Ga naar de inhoud
In eengezinswoning

Inspectie haalt 23 verwaarloosde Maine Coons uit woning

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming Beeld © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Ontstoken tandvlees, een vervilte vacht en omringd door uitwerpselen. In een eengezinswoning in het Brabantse Cranendonck zijn door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) 23 verwaarloosde Maine Coon katten aangetroffen. De dieren zijn door de LID in bewaring genomen.

In de woning hing volgens medewerkers van de LID een penetrante ammoniaklucht. De katten liepen in hun eigen uitwerpselen en waren slecht verzorgd. De eigenaresse van de dieren moet opdraaien voor de kosten die gemaakt zijn voor het transport en de medische verzorging van de dieren.

Inspectie
Lees ook:
Inspectie haalt 21 verwaarloosde chowchows weg bij broodfokker

De dieren worden nu op een geheim adres opgevangen. De vrouw heeft een bestuursrechtelijke termijn van een aantal weken om haar katten terug te vragen. Pas als de dieren weer helemaal gezond zijn, alle gemaakte kosten betaald zijn én de woning na inspectie door de LID schoon en veilig is verklaard, bestaat er een mogelijkheid dat ze haar huisdieren weer terug krijgt. Als ze niet aan deze eisen voldoet gaat de opvanglocatie op zoek naar een nieuw onderdak voor de Maine Coons.