Ga naar de inhoud
Vervanger Spookslot

Zo gaat het nieuwe themagebied in de Efteling eruitzien

Illustratie van het nieuwe themagebied Huyverwoud Beeld © Efteling

Het moet vanaf 2024 het 'griezeligste stukje Efteling' worden. Het attractiepark in Kaatsheuvel heeft vandaag onthuld hoe het nieuwe themagebied Huyverwoud eruit moet gaan zien. Het gebied komt op de plek van het inmiddels gesloopte Spookslot en gaat de nieuwe attractie Danse Macabre huisvesten.

Het was voor fans van het Spookslot even slikken toen vorig jaar bekend werd dat hun geliefde attractie zou gaan verdwijnen. Over de vervangende attractie, Danse Macabre, wilde de Efteling een tijd lang niets kwijt, maar inmiddels wordt er steeds meer bekendgemaakt.

De Efteling heeft vandaag een tekening onthuld waarop te zien is hoe het themagebied Huyverwoud eruit komt te zien. Daarop is ook het nieuwe - 20 meter hoge - attractiegebouw te zien.

Dansen op een draaischijf

In attractie Danse Macabre kunnen bezoekers vanaf 2024 dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf staan zes kleinere draaischijven, waarop koorbanken staan waarin bezoekers kunnen zitten. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen, dalen en als een munt ronddraaien.

Spookslot
Lees ook:
Spookslot verdwijnt uit Efteling, nieuw themagebied en hotel in de maak

Het spookspektakel is dus gevestigd in het Huyverwoud. Gasten komen dat nieuwe gebied binnen via een verlaten abdijplein. Daar zijn ook duistere horecalocaties en een toiletvoorziening te vinden.

Bezoekers lopen via een onheilspellende poort de 'wachtreis' in. Dat is een wachtrij vol belevingen. Via een kruisgang, kruidentuin, grimmig kerkhof en griezelig woud lopen mensen naar de ingang van de attractie.

Bezoekers met een beperking

Het attractiepark geeft aan dat toegankelijkheid veel aandacht heeft gehad bij de ontwikkeling vna de attractie. Dat was met het attractietype een uitdaging. "Er is daarom goed nagedacht over de complete attractiebeleving vanaf binnenkomst bij het themagebied tot en met de uitgang van de attractie", aldus Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. De gehele wachtrij is toegankelijk voor gasten met een beperking.

Dringen
Lees ook:
Dringen in Efteling om laatste aandenken Spookslot: 'Om 6 uur opgestaan'

Afhankelijk van wat bezoekers willen en de soort beperking, is de attractie wel of niet geheel toegankelijk. Er is sowieso een alternatief, "waarbij alle zintuigen worden geprikkeld door geluids-, wind- en lichteffecten".