Ga naar de inhoud
Herkenning

Efteling plaatst zwarte elfjes in Droomvlucht: 'Andere tijden'

De Efteling hoopt dat meer gasten zich nu kunnen herkennen in de karakters Beeld © De Efteling

Tijdens de grote onderhoudsbeurt van de Efteling-attractie Droomvlucht worden ook de karakters onder handen genomen. Voortaan zijn er tussen de witte elfjes ook zwarte exemplaren te vinden. Dat bevestigt het park aan Editie NL.

Tot nu toe waren alle elfjes in de attractie wit, maar daar komt dus verandering in. "We hebben deze keuze gemaakt omdat we het belangrijk vinden dat al onze gasten, en met name kinderen, zich kunnen herkennen in de karakters van de Efteling", vertelt woordvoerder Steven van Gils.

Tijdens een rit in Droomvlucht zweven bezoekers door een wereld vol elfen, faunen en trollen. "We willen dat iedereen zich onderdeel kan voelen van deze wereld."

Andere tijden

Dat de Efteling hier nu voor kiest komt volgens Van Gils doordat het nu, tijdens het grote onderhoud, voelt als 'een logisch moment'. "In de jaren hiervoor heeft dit onbewust nooit een plek gekregen in de verhalen die we willen vertellen. Dat waren dan ook andere tijden."

"We willen in de toekomst ernaar streven dat dit onbewust wél wordt meegenomen in ontwerp en realisatie van nieuwe producten. Dat heeft onze aandacht."

Vanaf 4 maart is de vernieuwde Droomvlucht te bezoeken.

Rotterdammer
Lees ook:
Rotterdammer bouwt Droomvlucht na met Legosteentjes