Ga naar de inhoud
Op muur recyclingsbedrijf

De mooiste muurschildering ter wereld staat in Tilburg

Dit is de mooiste muurschildering ter wereld Beeld © Studio Giftig

De muur van een recyclingbedrijf in Tilburg is in één klap wereldberoemd. Op de gevel staat namelijk de mooiste muurschildering ter wereld: die van een vrouw in een jurk van gerecycled plastic. "We willen laten zien dat afval niet bestaat."

De schildering met de naam Trashure werd gemaakt door de kunstenaars Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig uit Veldhoven.

Zij schilderden een vrouw in een fotorealistische jurk van gerecycled plastic en papier. Dat de schildering op de gevel van een recyclingbedrijf staat is dan ook geen toeval. "Milieu is een mooi en actueel thema. We willen met deze schildering laten zien dat afval niet bestaat."  

De muurschildering is te bewonderen op een industrieterrein in Tilburg. "De schildering staat in een best wel donkere omgeving dus ons kunstwerk moet een lichtpuntje in de duisternis zijn."

Trots

Toen de heren hoorden dat hun schildering tot mooiste van de wereld was bekroond door Street Art Cities ging de champagne open. "We zijn echt heel blij met het eindresultaat", zegt Van Leek tegen Editie NL. "We waren al trots dat we in de top tien stonden maar nu zijn we helemaal blij."

Op nummer twee is een schildering van een vrouw in een bus in Buenos Aires geëindigd en op plek drie een vrouw die een vissersnet knoopt in Ondarroa in Spanje.