Ga naar de inhoud
Kijkje in de glazen bol

Paragnosten over 2023: 'Poetin stopt en Marco Borsato komt met nieuwe cd'

Medium Sonja Dover denkt dat 2023 een pittig jaar wordt Beeld © Editie NL

Nog een paar dagen en dan zit 2022 erop. We blikken met twee paragnosten vast vooruit naar 2023. Wat denken zij dat ons volgend jaar te wachten staat? En hadden ze het afgelopen jaar eigenlijk een beetje goed voorspeld?

Heel veel rake voorspellingen zaten er vorig jaar niet tussen. Medium Sonja Dover had wel wat dingen bij het rechte eind. De voorspelling dat André Hazes altijd een knipperlichtrelatie zal houden met de moeder van zijn zoontje lijkt aardig te kloppen. Haar voorspelling dat William en Kate meer belangrijke taken van koningin Elizabeth gingen overnemen, klopte ook deels. De koningin legde voor haar overlijden vanwege haar gezondheid namelijk al steeds meer taken neer.

In Sonja's voorspelling over het songfestival zat ook een kern van waarheid. "De liedjes op het songfestival zullen dramatischer en politiek getint zijn", zei ze vorig jaar. Stefania, het winnende nummer van Oekraïne, werd een strijdlied in de oorlog.

Missers

Maar de mediums begingen ook missers. Zo dacht Dover dat er vaccinatieplicht zou komen en dat nieuwe virussen zich aan zouden dienen. Ook dacht ze dat André Hazes Engelstalige liedjes op zou nemen, en dat het songfestival gewonnen zou worden door Italië, Luxemburg, Kroatië of Noorwegen.

Een
Lees ook:
Een kijkje in de glazen bol voor 2022: 'Strengere coronaregels en burgeropstand'

Medium Thomas Woolthuis voorspelde onder meer dat president Biden uit de roulatie zou gaan en dat Kamala Harris het zou overnemen, dat Diederik Gommers een misstap zou begaan die hem niet in dank werd afgenomen en dat de coronaregels strenger zouden worden. Hij dacht zelfs dat er na een nieuwe variant in de winter weer een lockdown zou komen. 

'Nieuwe leider in Rusland'

Genoeg over 2022, tijd om het over 2023 te hebben. Om te beginnen met medium Sonja Dover. "Oekraïne verovert steeds meer stukjes terug van Rusland. Estland en Letland zijn nieuwe doelwitten van de Russen. Het wereldbeeld in Europa is daardoor grimmig. Er wordt een aanslag op Poetin gepleegd en we zien een nieuwe leider in Rusland. Dat komt ook door een burgeropstand", denkt ze.

Ze ziet een positieve ontwikkeling van prinses Amalia. "Ze laat zich niet bang maken. Haar ontwikkeling als toekomstige koningin gaat fantastisch. Ze ontwikkelt zich in de Chinese taal." Minder goede vooruitblikken gaan over de Nederlandse bevolking. "Er wordt meer en meer armoede zichtbaar onder de bevolking. Daardoor wordt de achterdocht en het elkaar misgunnen sterker in Nederland. De Nederlandse economie ontwikkelt zich trager en trager."

Marco Borsato

Dan nog de muziek. Dover denkt dat Marco Borsato een nieuwe cd lanceert die goed aanslaat. En ook het Nederlandse songfestivallied zal volgens het medium goed ontvangen worden. "We scoren goed in de middenmoot."

Het
Lees ook:
Het bizarre jaar van prinses Amalia: 'Eind augustus werd alles anders'

Medium Thomas Woolthuis denkt daar anders over. "Ik heb niet het gevoel dat ze het goed gaan doen. Nederland komt niet in de top 10. Ik denk dat Spanje, Italië, Griekenland of Portugal gaat winnen."

We blijven nog even in de hoek van de showbizz. "André Hazes blijft uit de kliniek, al zal de herstart van zijn loopbaan wat stroef gaan. Als hij de microfoon vastpakt, dan heeft hij goud te pakken. Ik denk dat hij gezond blijft", voorspelt Woolthuis.

Matthijs achter de schermen

Ook Woolthuis heeft nog iets over Amalia te zeggen. "Ik heb sterk het gevoel dat Amalia al aan het daten is of al een vriendje heeft. Dat kan serieus worden", zegt hij. "Ik denk dat ze ergens anders gaat studeren dan in Amsterdam. Misschien wel in het buitenland."

En gaan we Matthijs van Nieuwkerk nog terugzien op televisie? Woolthuis denkt het niet. "Ik denk dat hij meer achter de schermen gaat doen."

Meer faillissementen

Woolthuis ziet veel teleurstelling op economisch gebied. "Ik ben bang dat de economische malaise voortduurt. Er gaan veel meer faillissementen plaatsvinden." Tot slot denkt ook hij dat Poetin ermee stopt. "Hij krijgt te veel tegenwerking of de oppositie wordt te groot. Als hij stopt, zijn dat de eerste signalen van beterschap. Maar het dreigt eerst te escaleren. Al denk ik niet dat er een echte wereldoorlog komt."