Ga naar de inhoud
Oud-Beijerland

Auto opladen aan lantaarnpaal: 'Creatief bedacht, maar blijft diefstal'

Beeld © Politie Hoeksche Waard

Een elektrische auto opladen op een speciaal aangewezen laadplek? Welnee, dacht een automobilist in Oud-Beijerland. Hij sloot zijn wagen in plaats daarvan aan op een lantaarnpaal. De politie was minder gecharmeerd van het plan.

Agenten keken vreemd op toen ze de auto aantroffen. "Hij dacht zijn auto goedkoop op te laden", vertelt een woordvoerder. "Dat is creatief bedacht, maar het blijft diefstal."

De man is aangehouden voor diefstal van stroom en vernieling. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en is doorverwezen naar het OM. "De rechter moet zich er uiteindelijk over buigen om te bepalen of dit vervolg krijgt."

Het gaat volgens de woordvoerder om een op zichzelf staande situatie. "Dit komt niet met regelmaat voor." 

'Heeft geen zin'

Het heeft ook weinig zin om te proberen, zegt Michel Versteeg van laadpaalverschaffer City Charge. "Lantaarnpalen hebben in principe niet voldoende stroom om een auto mee op te laden. Bovendien staan ze vaak uit."

Automobilist
Lees ook:
Automobilist hangt touw tussen zijn 'elektrische' auto en laadpaal

Het kan zelfs gevaarlijk zijn. "Zowel de mast als het net zijn er niet voor geschikt. De hardware zorgt voor communicatie met het netwerk. Als je je auto erop aansluit, kan er kortsluiting ontstaan", zegt Versteeg. "Het zou pas kunnen als je de hardware aanpast en je een aparte aansluiting maakt."

Of het de automobilist in Oud-Beijerland wel lukte om zijn auto aan de paal op te laden, is onbekend.