Ga naar de inhoud
Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Vijf honden in beslag genomen in Lelystad: 'Smerigste woning ooit gezien'

Het huis lag vol met rotzooi en uitwerpselen Beeld © LID

Het is volgens de districtsinspecteur de smerigste woning die hij in zijn loopbaan is tegengekomen. In Lelystad zijn vijf honden in erbarmelijke door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) omstandigheden aangetroffen. De viervoeters zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen.

De dieren leefden tussen enorme bergen statiegeldflessen, plastic boodschappentassen en lege conservenblikken. In het huis overheerste een 'intens penetrante ammoniakgeur van de gigantische hoeveelheden hondenpoep en urine op de vloer'.

Twee volwassen honden liepen los rond in de woning. Drie jongere dieren van zo'n anderhalf jaar oud zaten vrijwel permanent opgesloten in een zwaar vervuilde kooi met daarin een dikke laag blubber van de uitwerpselen.

Alle dieren zaten onder de vlooien en hadden veel te lange nagels. Ook hadden sommige honden een vacht vol klitten. Een van de viervoeters was grotendeels kaal en had ontstekingen op de huid.

Politie
Lees ook:
Politie neemt dieren Limburgse kerststal in beslag

De districtsinspecteur van Flevoland trof de honden afgelopen donderdag aan. "Dit is veruit de smerigste situatie die ik tot nog toe in mijn loopbaan heb meegemaakt", liet hij weten. 

Alle dieren zijn ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar ze medisch worden behandeld en de juiste verzorging krijgen. Het OM beslist hoe de zaak verder zal verlopen.