Ga naar de inhoud
Vierde keer op dit adres

Wéér verwaarloosde dieren uit woning gehaald, dit keer bijna 100

Er werden bijna 100 dieren meegenomen Beeld © LID

En weer was het raak. Voor de vierde keer in twee jaar tijd heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een flinke hoeveelheid verwaarloosde dieren uit een woning in het Limburgse Bergen gehaald. Dit keer werden bijna honderd dieren niet goed te zijn verzorgd.

Vier honden, dertien vogels, vijf kippen, bijna zeventig vissen en twee gerbils werden afgelopen maandag uit een huis in het Limburgse Bergen gehaald. Voor de medewerkers van de LID was het de vierde keer in twee jaar tijd dat ze op hetzelfde adres moesten ingrijpen. 

Inspectie
Lees ook:
Inspectie haalt voor derde keer groot aantal verwaarloosde dieren uit woning

"Ondanks zeer hoog oplopende bestuursrechtelijke sancties, een eerder proces-verbaal van de politie en vele waarschuwingen blijven ze echter dieren in huis nemen", laat een woordvoerder aan Editie NL weten. "Bij de laatste controle zaten de honden onder de vlooien en de behuizing van de vogels, kippen en gerbils waren vervuild evenals het aquarium van de vissen."

Omdat de LID en de politie geen andere maatregelen kunnen treffen om de situatie op het adres te verbeteren, hebben zij de gemeente Bergen intussen meerdere keren geïnformeerd over de zorgelijke situatie op het adres met het verzoek om in te grijpen. 

Dit kan de gemeente volgens de LID doen doormiddel van de inzet van adequate hulpverlening en ondersteuning. Naar aanleiding van de laatste inbewaringname is de politie opnieuw in gesprek gegaan met het gemeentebestuur over het adres.