Ga naar de inhoud
Staphorst

Flinke vangst: man steelt 190 pakken zalm en 40 zakken garnalen

In de achterbak lagen 190 pakken zalm en 40 zakken garnalen Beeld © Jimmy van Oijen

Een bestuurder in Staphorst is gisteren op heterdaad betrapt met een opmerkelijke buit. Hij had de kofferbak van zijn auto volgeladen met vis, afkomstig van verschillende Lidl-filialen in Nederland. Wat hij ermee van plan was, is onbekend.

Wijkagent Jimmy van Oijen kreeg gisteren bericht van een collega die een voertuig zag slingeren over de weg. Hij ging eropaf om de bestuurder en de auto te controleren. De agent trof een achterbak vol vis aan. "Al gauw dacht ik: hier zit een luchtje aan", grapt Van Oijen tegen Editie NL.

De bestuurder kon niet vertellen hoe hij aan de vis kwam. "Na onderzoek bleek dit gestolen te zijn", aldus de wijkagent. In totaal ging het om 190 pakken zalm en 40 zakken garnalen, afkomstig van de Lidl. De wijkagent stond er zelf even van te kijken. "Ik was zeer verbaasd, dit heb ik niet vaker meegemaakt." 

Wat de ogenschijnlijke visliefhebber ermee van plan was, is onbekend. "Dat wordt nog onderzocht."

Heldhaftige
Lees ook:
Heldhaftige Piet en Sinterklaas vatten winkeldief in de kraag na achtervolging

De vis is tijdelijk opgeslagen in een vriescel van de Lidl in Staphorst, zodat deze niet bederft. De producten blijken afkomstig te zijn van verschillende filialen, waarvan er tot nu toe vier bekend zijn. "Het is de bedoeling om uit te zoeken welke Lidl's in Nederland iets missen en te zorgen dat zij hun producten terugkrijgen", zegt Van Oijen.

De bestuurder is aangehouden voor heling en zit op dit moment nog vast. "Uit onderzoek moet blijken of hij ook daadwerkelijk de diefstal heeft gepleegd." Daarvoor worden camerabeelden bestudeerd.