Ga naar de inhoud
Wie zoekt die wint

Geld verstoppen? Dit zijn de beste plekken volgens 'hunter' Michael

'Hunter' Michael Beeld © Editie NL

Ken jij alle hoekjes en kiertjes van jouw huis? In een nieuw tv-format dat door een Nederlands bedrijf is aangekocht wordt er bij kandidaten een ton aan contant geld in hun huis verstopt. Vinden ze het geld dan mogen ze het houden. Maar wat zijn eigenlijk de beste plekken in een huis om geld te verstoppen? 'Hunter' en oud-politiemedewerker Michael Kortekaas heeft wel een idee.

Het tv-format is nog niet aan een zender verkocht, toch verwacht Vincent Ter Voert van Vincent TV Productions dat het volgend jaar al in Nederland te zien is. "We hebben het aangekocht omdat het een uniek format is", vertelt hij tegen Editie NL. "Je kunt je als kijker heel goed inleven in het verhaal. Want wat zijn bij jou thuis de beste verstopplekken? En hoe ver zou jij gaan om iets te vinden? Zou je bijvoorbeeld een drempel weg durven halen uit een kamer om te kijken of daar geld zit?"

'Drie
Lees ook:
'Drie ton aan cash en juwelen gestolen uit huis Zoey Deutch'

Michael Kortekaas is oud-politiemedewerker. Bij het grote publiek is hij bekend als een van de 'hunters' van het televisieprogramma Hunted. Hij weet uit ervaring waar door dieven vaak gezocht wordt naar geld. Dus hij weet des te beter wat de beste verstopplekken zijn in huis. Hij raadt iedereen aan die zelf contant geld of waardevolle spullen in huis wil bewaren dat op een niet voor de hand liggende plek te verstoppen.

Famke
Lees ook:
Famke Louise en Denzel Slager op de vlucht in Hunted VIPS

"Als je kijkt waar tijdens inbraken vooral wordt gekeken dan zie je de standaarddingen", vertelt hij tegen Editie NL. "Achter een schilderij, in een toilettas, in het nachtkastje of onder het matras." Dat zijn de plekken waar vaak iets te vinden valt. Maar als de dieven dat ook weten is dat niet de beste plek om iets te verstoppen. "De beste plek om waardevolle spullen te bewaren is natuurlijk een kluis die vastzit aan een muur."

Hondenhok

Maar als je geen kluis hebt dan moet je iets creatiever zijn. "Denk dan aan plekken waar in het algemeen minder wordt gekeken. Bijvoorbeeld de kinderkamer, het hondenhok, de binnenkant van een plantenpot of in de groenbak." Daarnaast raadt hij aan om niet alle waardevolle spullen op één plek te bewaren. "Verdeel je spullen over meerdere plekken zodat niet alles in één keer makkelijk te vinden is."

Benieuwd naar het tv-programma? Begin volgend jaar is de Belgische variant te zien bij VTM.