Ga naar de inhoud
Sint én boa

Heldhaftige Piet en Sinterklaas vatten winkeldief in de kraag na achtervolging

Archiefbeeld, ter illustratie. Beeld © ANP

Normaal geven ze cadeautjes en strooien ze met pepernoten, maar Sinterklaas en Piet waren in Almelo gisteren met heel andere zaken bezig. Samen overmeesterden ze na een wilde achtervolging een winkeldief.

Uiteindelijk was het Piet die de man in een houdgreep wist te nemen, waarna de dief werd overgedragen aan de politie.

Praxis

Het incident speelde zich af bij een filiaal van Praxis, waar de man met twee koffers met daarin een zaag naar buiten liep. Het poortje begon te piepen, waarna de man het op een lopen zette en het personeel achter hem aan ging.

Sinterklaas
Lees ook:
Sinterklaas houdt hand op de knip: 'Meer slecht nieuws voor winkelier'

En dan komt Sinterklaas in beeld. De goedheiligman stond namelijk op het plein met enkele kinderen. Hij en Piet kwamen meteen in actie en zetten de achtervolging in. "De dader is vervolgens bij een paar winkels naar binnen gegaan", vertelt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff aan Editie NL. Hij verstopte zich in het filiaal van Beter Bed en ging later ook bij Swiss Sense naar binnen, om uit het zicht te blijven. "Uiteindelijk hadden Sint en Piet de dief te pakken, maar hij was erg opstandig."

Boa in dagelijks leven

Geen wonder trouwens dat Sinterklaas zo kordaat handelde, in het dagelijks leven gaat hij niet gehuld met mijter en tabbert, maar is hij boa. 

De man is aangehouden en zit vast. Het gaat om een 34-jarige man uit Almelo. Volgens de politiewoordvoerster zijn de koffers onbeschadigd gebleven. "Ze konden zo weer teruggelegd worden in de winkel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore