Ga naar de inhoud
Roermond

Lesauto Danny gestolen voor de deur: 'Het zijn al moeilijke tijden'

De gestolen auto Beeld © Danny Fermont

Je lesauto die gestolen wordt, het is de nachtmerrie van elke rijschool. Het overkwam rijinstructeur Danny Fermont afgelopen nacht. Het is zijn enige lesauto. "Als ik geen auto huur, dan kan ik 30 dagen niks."

Maar een lesauto die gestolen wordt, dat hoor je eigenlijk nooit. "Ook niet van andere rijschoolhouders", vertelt Danny. "Mijn vader had vroeger ook een rijschool. Bij hem is het wel een keer gebeurd dat zijn auto werd gestolen."

Sinds 2013 heeft Danny zijn rijschool in Roermond. "Ik heb vroeger meerdere auto's gehad, maar aangezien ik geen vakman kon vinden die ook goed met mensen om kon gaan, besloot ik om met één auto verder te gaan."

Auto huren

Omdat het zijn enige auto is, zit hij nu met lege handen. "Ik moet dertig dagen wachten op de verzekering, om te kijken of mijn auto dan weer terecht is. Tot die tijd is de enige optie om te gaan huren. Als ik geen auto huur, dan kan ik dertig dagen niks", vertelt hij aan Editie NL. "Maar de verzekering dekt dat niet." Ondanks dat, gaan de lessen door met de huurauto. 

Klein deel vergoed

Wel kan Danny 25 euro per dag vergoed krijgen, maar daar redt hij het niet mee. "Het zijn al moeilijke tijden om rond te te komen." Danny hoopt daarom dat zijn auto wordt teruggevonden, maar hij heeft er een hard hoofd in. "Het is klote, je verwacht het ook helemaal niet."