Ga naar de inhoud
Dierenmishandeling

Doodzieke schildpad per post verstuurd naar opvang: 'Nat van eigen plas'

Zo troffen de vrijwilligers de schildpad aan Beeld © Stichting Schildpaddenopvang Nederland

Vrijwilligers van de schildpaddenopvang in het Friese Harkema wisten niet wat ze zagen toen ze afgelopen weekend een postpakketje openden. Een doodzieke schildpad was via een pakketje naar de opvanglocatie opgestuurd. "Dit is dierenmishandeling."

Vrijwilligers van Stichting Schildpaddenopvang Nederland delen het verhaal op Facebook. Ze kunnen niet bevatten wat ze zien wanneer ze de doos openen en daarin een doodzieke schildpad aantreffen. "Nat van de eigen plas", zo omschrijven ze het dier.

"De schildpad heeft veel snot en slijm", wat volgens de vrijwilligers duidt op een longontsteking. Het dier drijft ook scheef. "Dit gaat wel een paar honderd euro kosten aan medicatie."

Ze hopen via Post NL te kunnen achterhalen wie het pakketje heeft gestuurd. "We hopen dat de afzender van zich laat horen en ons laat weten wat de historie van het dier is."

Dierenmishandeling

De vrijwilligers roepen iedereen met een ernstig zieke schildpad op om contact met de stichting op te nemen. "Mocht dit ooit bij iemand voorkomen, laat het ons dan weten. We denken mee en halen de schildpad zelfs op. Stuur ze sowieso niet per post. Dat is regelrechte dierenmishandeling." Ze adviseren ook dringend om zieke schildpadden niet uit te zetten in de natuur.   

Steeds
Lees ook:
Steeds meer exotische schildpadden gedumpt, sterven langzame dood