Ga naar de inhoud
Op zoek

Gulle gever betaalt boodschappen Anny (96): familie wil de man bedanken

Boodschappen, beeld ter illustratie Beeld © ANP

Even boodschappen doen, maar je pincode vergeten. Het overkwam de 96-jarige Anny Gerritsen uit Rheden een paar dagen terug. Toch hoefde ze haar boodschappen niet achter te laten, want een gulle gever besloot ze voor haar te betalen. "Ze is er nog steeds beduusd van", laat dochter Atie Beersen weten.

De dag na de gulle gift haalde Atie haar moeder op voor een verjaardag. "Wat ik gisteren nou heb meegemaakt", vertelt Anny in de auto aan haar dochter. Tijdens het afrekenen had de vrouw haar pincode drie keer onjuist ingevoerd, waardoor de pas blokkeerde. "Toen was er een meneer die het heeft betaald."

Negen euro

Samen kostten de boodschappen negen euro. "Ik was er zelf ook een beetje beduusd van, het is veel geld tegenwoordig", zegt Atie. "We leven in een rare tijd. Die man heeft het wel kunnen betalen. Het is ook een mooi gebaar."

Groots
Lees meer:
Groots praten, groots doen: Redouan is profvoetballer én weldoener

En ze vindt dat haar moeder het heeft verdiend. "Zij heeft heel veel voor andere mensen gedaan. Wie goed doet, goed ontmoet."

Bedanken

Op Anny heeft het gebaar van de gulle gever flinke indruk gemaakt. Het is nu bijna een week na de gift, en ze heeft het er nog over. "Zoiets gebeurt je ook niet dagelijks", zegt Atie.

Daarom zou Atie de man graag willen bedanken. Als kind. "Onze zoon heeft een onlinebedrijf met borrelpakketten. We zouden hem wel zoiets willen sturen", zegt Atie. "Een kleinigheidje, als beloning. Dit mag wel beloond worden."

Oproep
Lees ook:
Oproep van weldoener Jeroen: 'Doe eens iets voor een ander'

De man terugvinden blijkt echter best een opgave. "Mijn moeder heeft geen idee meer hoe hij eruitzag. Ze was overrompeld, overdonderd. Dat zou ik ook zijn." Hopelijk wordt op deze manier toch duidelijk wie de weldoener is. "Maar als hij zich niet wil melden, dan is het ook goed. Als hij maar weet dat we heel dankbaar zijn."

In contact komen?

Als jij de anonieme weldoener kent of bent, en in contact wil komen met Anny, stuur dan een mail naar editienl@rtl.nl. Dan brengen wij je in contact.