Ga naar de inhoud
Ouderdomskwaaltjes

Dolfinarium rouwt om overleden Olga (40), de oudste walrus van Europa

Freya werd 40 jaar oud Beeld © Dolfinarium

Verdrietig nieuws uit het Dolfinarium in Harderwijk. Walrus Olga is daar deze week op 40-jarige leeftijd overleden. Het dierenpark heeft Olga, de oudste walrus van Europa, laten inslapen omdat ze last had van ouderdomskwaaltjes zoals artrose.

"Olga was een ontzettend lieve en zachtaardige walrus die generaties heeft geraakt met haar charisma en goedheid. Helaas ging haar gezondheid de afgelopen dagen hard achteruit", laat het dierenpark weten. Daarom is gekozen haar te laten inslapen in het bijzijn van heet verzorgers en oud-verzorgers. "We gaan haar ontzettend missen."

Ouder dan gemiddeld

"Het is verdrietig, maar het was ook een dier op leeftijd dus onvermijdelijk dat het een keer zou gebeuren", aldus een woordvoerder. Gemiddeld worden walrussen tussen de 16 en 30 jaar oud. In het Dolfinarium zijn nu nog drie walrussen over.

Dieren in het Dolfinarium worden vaak ouder dan gemiddeld omdat hun gezondheid nauwkeurig in de gaten wordt gehouden en omdat ze worden gevoerd, aldus de woordvoerder. Zo is er ook een dolfijn van 52 jaar in het park, terwijl deze dieren gemiddeld niet ouder worden dan 30 jaar.