Ga naar de inhoud
Dierenambulance

Koningspython door oude bewoners achtergelaten in badkamer

De koningspython Beeld © Dierenambulance Den Haag

Een slang tegenkomen in je nieuwe huis, dit gebeurde in Den Haag. Donderdag kreeg de Haagse Dierenambulance een telefoontje dat er een slang was achtergelaten door oude huurders. "We zagen een grote, dikke koningspython."

Gewapend met een slangenhaak en handschoenen gingen ze op pad. Onderweg naar bestemming kregen medewerkers van de dierenambulance een foto doorgestuurd van de slang en zagen ze dat het om een grote koningspython ging. Dat maakte het nog spannender volgens de medewerkers.

Verstopt in de badkamer

Eenmaal op locatie aangekomen, bleek dat de slang in de badkamer verstopt zat. "De slang zou achtergelaten zijn door oude bewoners", schrijft de dierenambulance in een bericht over het incident.

Het bleek toch een makkelijke reddingsactie te zijn. Een man stond al te wachten met de slang in zijn handen. De dierenambulance heeft de slang meegenomen om te onderzoeken.

"Het bleek een mannetje te zijn met vervellingsproblemen. We gaan op zoek naar de eigenaar." Als de eigenaar niet te vinden is, wordt er gezocht naar een geschikte plek.