Ga naar de inhoud
Eindhoven

Klant waarschuwt dealer te laat voor politie: 'Groetjes van de wijkagent'

Een klant probeerde zijn drugsdealer te waarschuwen, maar was al te laat Beeld © Instagram Wijkagent Jens

Een 27-jarige drugsdealer uit Eindhoven is dinsdag net te laat gewaarschuwd door een van zijn klanten. De dealer was op dat moment al op het bureau, waar agenten de alarmerende appjes binnen zagen komen. Wijkagent Jens besloot de klant zelf een berichtje terug te sturen met het laatste nieuws. "Te laat, groetjes de wijkagent."

Agenten kwamen de man op het spoor toen ze dinsdagmiddag een persoon in- en uit een auto zagen stappen. De man staat bij de politie bekend als harddrugsgebruiker, dus het was gauw duidelijk wat er gaande was.

Collega's van wijkagent Jens – die zijn verhaal op Instagram deelt – stapten af op de koper om hem aan de tand voelen. Hij gaf toe dat het inderdaad om een drugsdeal ging. De man legde een verklaring af en hoefde niet mee naar het bureau.

Dief
Lees ook:
Dief betrapt met levensgrote palmboom op scootmobiel: 'Prijskaartje hing er nog aan'

Ondertussen raakte Jens zelf in gesprek met de dealer, en hield hem aan – mede door het verhaal van de koper. Eenmaal op het bureau bleek dat de man cocaïne op zak had.

De koper had niet meegekregen dat de dealer was opgepakt en besloot hem te waarschuwen voor de politie. "Niet meer rijden met jouw auto en deze week geen snoepjes meer verkopen", appte hij, gevolgd door meerdere verzoeken om hem te bellen.

Wijkagent Jens zag deze berichten binnenkomen en besloot helderheid te geven. Hij appte terug: "Te laat, groetjes de wijkagent." De koper heeft daarna al zijn appjes verwijderd.