Ga naar de inhoud
Vista College Heerlen

Gestoei met deodorant loopt uit de hand: 3 studenten onwel en school deels ontruimd

Het Vista College in Heerlen Beeld © ANP

Studenten die vanmorgen in de kantine van het Vista College in Heerlen deodorant naar elkaar spoten, hebben de nodige onrust veroorzaakt. Enkele jongeren raakten onwel door de lucht, waardoor de hulpdiensten zijn opgetrommeld. Een deel van de school is tijdelijk ontruimd. "Pas na afloop hoorden we dat deodorant de aanleiding van dit alles was."

Door de lucht van de deodorant kregen studenten last van hun ogen. "Ze roken een rare geur en hebben zelf 112 gebeld", vertelt woordvoerder Janine van de mbo-school. 

Daarop kwamen de politie, ambulance en brandweer in actie. "Er was wat onrust ontstaan, want er was niet direct duidelijk wat de aanleiding was", vertelt een persvoorlichter van Brandweer Zuid-Limburg aan Editie NL.

"Drie mensen waren onwel geworden. Zij kampten met geïrriteerde ogen en ademhalingsproblemen. Eén dame was aan het hyperventileren. Het was even schrikken."

19-jarige
Lees ook:
19-jarige man in Rotterdam overleden na inhaleren deodorant

De brandweer heeft een deel van het gebouw afgezet om metingen te verrichten en zo te controleren of de ruimtes veilig waren. "We konden niets meten. Pas daarna hoorden we dat deodorantflessen de aanleiding van dit alles waren."

De rust in school was daarna snel teruggekeerd, benadrukt de school. "In totaal heeft het nog geen drie kwartier geduurd." Met de studenten die klachten hadden gaat het naar omstandigheden ook weer goed. "Eén meisje had nog last van gevoelige ogen, maar de studenten zijn voor zover ik weet gewoon terug de les in gegaan."