Ga naar de inhoud
Breda

Foto's grote dag Gabri en Sander gestolen: 'Hou de camera, maar geef het kaartje'

Sander en Gabri, een paar minuten voordat de camera werd gestolen Beeld © Gabri van Beekveld

Afgelopen donderdag lieten Gabri (39) en Sander (34) zich als man en vrouw aan elkaar verbinden in het stadhuis in Breda. Maar wat begon als een prachtige dag, kreeg 's middags een nare bijsmaak. Na de ceremonie werd de camera met daarop alle foto's gestolen. "We hadden juist weinig foto's met de telefoons gemaakt, zodat we daar niet de hele tijd mee in de weer zouden zijn."

De dag van Gabri en Sander leek precies te verlopen zoals gehoopt. "Het was de enige zonnige dag van de week, we hadden echt geluk", vertelt Gabri van Beekveld aan Editie NL. "De ceremonie was heerlijk – lekker informeel en met een klein groepje familie, precies zoals we wilden."

Toastmoment

Na afloop vertrok het gezelschap naar een terras tegenover het stadhuis, waar ze champagne bestelden om te toasten. "We vroegen aan een passant of hij met een van onze telefoons een foto wilde maken waarop we het glas hieven."

Joke
Lees ook:
Joke schoot unieke trouwfoto tijdens ballonevent: 'Dit was once in a lifetime'

Maar terwijl hij dat deed, werd achter de rug van het gezelschap de tas met daarin hun spiegelreflexcamera gestolen. "Hij heeft misbruik gemaakt van ons euforiemoment", vertelt Gabri, die onwijs baalt. "Op de camera stonden bijna alle foto's van de dag. Om zo min mogelijk met mobiele telefoons in de weer te zijn, hebben we daar haast geen foto's mee gemaakt."

Politie in actie

Het barpersoneel heeft direct 112 gebeld. Met dank aan oplettende medewerkers en camerabeelden kwam er snel een signalement tot stand. "De politie is in de omgeving gaan zoeken", vertelt Gabri. "Heel even leek het of ze de dader in het vizier hadden, maar dat bleek toch niet het geval."

Waardevolle foto's

Tot nu toe ontbreekt van de dader elk spoor. Toch hoopt Gabri nog steeds dat het lukt om de waardevolle beelden terug te krijgen. "Het is me niet om de camera te doen. Die mag de dief gerust houden. Ik wil gewoon heel erg graag de foto's hebben. Er stond een heel mooie bordesfoto op, voor het stadhuis. En het zijn de enige foto's die we hebben van allebei onze families samen."

Gabriël
Lees ook:
Gabriël is verkozen tot beste trouwfotograaf van de Benelux

Na het voorval hebben Gabri en Sander hun dag zo positief mogelijk voortgezet. "We wilden onze dag er niet door laten verpesten en dat is gelukkig ook niet gebeurd."

Fotoalbum

's Avonds hebben ze nog wat foto's met telefoons gemaakt. "Maar dat zijn qua kwaliteit niet de foto's waar je op hoopt, en die je uitprint voor in een album. Ik zou zo graag de foto's van de ceremonie terug willen, zodat ik straks toch een fotoboek als aandenken aan deze dag heb."

"Soms hoor je weleens dat een dief het kaartje eruithaalt en het achterlaat in een trein of prullenbak", gaat Gabri verder. "Ik hoop heel erg dat dat is gebeurd en dat iemand het vindt. Of dat de dader het kaartje na het lezen van dit verhaal alsnog terugbrengt."