Ga naar de inhoud
Fraude in Utrecht

Aanrijding met scooter in scène gezet om automobilisten op te lichten

Beeld ter illustratie Beeld © Getty Images

Stel je voor: je rijdt op een druk parkeerterrein uit het parkeervak en dan ineens hoor je achter je een scooter vallen. De scooterrijder beweert te zijn aangereden en eist geld. Op deze slinkse wijze werden ten minste vijf personen in Utrecht opgelicht. De politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn maar dat zij zich uit schaamte nog niet gemeld hebben. "Mensen horen vaak: hoe heb je zo dom kunnen zijn?"

Volgens de politie overrompelde de scooterrijder de slachtoffers. "We hebben inmiddels twee aangiftes en drie meldingen binnengekregen, die allemaal duiden op een soortgelijke manier van oplichting", vertelt Remco van Straaten van de politie Utrecht tegen Editie NL. "De scooterrijder rijdt opzettelijk een auto aan en doet het voorkomen alsof de automobilist in de fout zit. De dader eist dan direct contant geld om de schade af te doen."

Slachtoffers
Lees ook:
Slachtoffers van oplichting vaak dubbel genaaid: krijgen geen cent terug

Door snel veel verwarring te zaaien en het slachtoffer te overladen met informatie en argumenten, trappen ze volgens hem gemakkelijk in de oplichtingstruc.  

"Door deze manier van handelen wordt het rationele denken uitgeschakeld. En daardoor ben je als slachtoffer kwetsbaarder om mee te gaan in wat er tegen je wordt verteld." Bijvoorbeeld dat je als automobilist niet goed zou hebben gekeken of te snel hebt gereden. "Daarbij kiezen deze daders vaak kwetsbare slachtoffers uit, denk bijvoorbeeld aan mensen op leeftijd."

Schaamte

Er zijn tot nu toe vijf voorvallen bekend bij de politie, hiervoor is ook een persoon aangehouden. Het vermoeden bestaat dat er meer incidenten zijn geweest maar dat deze slachtoffers zich nog niet durven te melden. "Zo speelt schaamte, net als bij andere vormen van oplichten, een grote rol. Een veelgehoorde reactie uit de omgeving van de slachtoffers is toch: hoe heb je zo dom kunnen zijn?"

En dat is vaker het geval bij fraudezaken, weet ook Marloes Kolthof van de Fraudehelpdesk. Volgens deze organisatie heerst er een hardnekkig taboe onder slachtoffers op het delen van hun ervaring, waardoor fraude lastig in kaart is te brengen. "Wij waarschuwen en roepen op om aangifte te doen. Alleen mensen voelen zich onterecht zo dom en doen het daarom niet. Maar oplichting kan iedereen overkomen."

Meeste
Lees ook:
Meeste phishingaanvallen uit naam van DHL verstuurd

Oplichters gebruiken namelijk trucjes waardoor het moeilijk is om er niet in te trappen. "De druk om snel te moeten handelen wordt veel door oplichters gebruikt. Je moet als burger goed nadenken over wat je doet. Als je de tijd neemt, dan ga je echt niet mee in dat soort verhaaltjes."