Ga naar de inhoud
Rotterdam

Vrouw houdt varken in schuurtje van rijtjeshuis, inspectie grijpt in

Het varken is in een trailer naar een opvanglocatie gebracht Beeld © LID

In Rotterdam is maandag een varken in bewaring genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Het dier werd in de schuur van een rijtjeshuis als huisdier gehouden. De eigenaresse had al eerder de opdracht gekregen om een beter verblijf te regelen voor het varken.

Het dier verbleef in een schuurtje van zo'n zes vierkante meter, met wat stro erin. Volgens het baasje had het varken daarnaast een gedeelte van de betegelde achtertuin ter beschikking.

Ongeschikt

"Omdat deze huisvesting volstrekt ongeschikt is voor een varken dat particulier wordt gehouden, kreeg de eigenares een maand geleden de opdracht om beter onderdak te regelen", laat de LID weten. Hier heeft de vrouw echter geen gehoor aan gegeven.

Uitgemergelde
Lees ook:
Uitgemergelde husky in beslag genomen door inspectie: 'Ondervoed en uitgedroogd'

De inspectiedienst heeft het dier maandag meegenomen. Het varken is ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar het de juiste opvang en verzorging krijgt.

Als de eigenares zorgt voor goede huisvesting – dat houdt onder andere in: minimaal 75 vierkante meter ruimte en een modderpoel – kan zij het varken na betaling van alle kosten voor tijdelijk onderdak en verzorging terugkrijgen. Mocht zij hier van afzien, dan wordt het dier elders ondergebracht.