Oost-Souburg

School die achterstevoren werd gebouwd, staat nu ook nog te dicht bij de weg

21 september 2022 17:05 Aangepast: 21 september 2022 18:55
De school die verkeerd om werd gebouwd Beeld © Editie NL

Een nieuwe domper voor een basisschool in het Zeeuwse Oost-Souburg. Afgelopen mei bleek de nieuwbouw van basisschool Tweemaster-Kameleon verkeerd om te zijn gebouwd. Het geraamte van het pand moest worden afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Toch is de ellende nog niet voorbij: het nieuwe gebouw blijkt te dicht op de weg te staan.

In mei sprak Editie NL met directeur Ruud Hoogsteger over de blunder. De conciërge kwam er destijds achter dat de school achterstevoren was gebouwd. "Hij vroeg aan mij of er dingen waren veranderd aan de plannen van de bouw", zei hij tegen Editie NL "Toen ik ging kijken, zag ik wel dat de trap niet op de goede plek stond. Maar dat zal wel een bouwtrap zijn, dacht ik. Ik ben natuurlijk een leek. Maar de volgende dag bleek het toch mis te zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basisschool in Zeeland wordt verkeerd om gebouwd: hoe kon het misgaan?

Het geraamte van de nieuwbouw werd afgebroken en weer opnieuw – dit keer met de bouwtekening met de juiste kant boven ­– weer opgebouwd. Maar of het dit keer kan blijven staan, is nog maar de vraag. Uit verschillende hoeken kreeg de gemeente te horen dat het nieuwe gebouw te dicht bij de weg staat.

"We weten nog niet hoe dicht het bij de weg staat, maar dat gaan we nog onderzoeken", laat een woordvoerder van de gemeente Vlissingen weten aan Editie NL. "Wat de gevolgen zijn weten we nog niet. We moeten eerst de situatie in kaart brengen en dan weten we meer."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore