Ga naar de inhoud
Nederlands elftal

Kritiek op nieuw tenue Nederlands elftal: 'Dit is geen oranje maar geel'

Nathan Aké in het nieuwe tenue Beeld © KNVB/NIKE

Het nieuwe tenue waarin het Nederlands elftal het WK gaat spelen, krijgt veel kritiek te verduren. Vooral de kleur van het shirt is een veelbesproken onderwerp geworden: dat is volgens veel mensen eerder geel dan oranje.

Het tenue is vandaag officieel door de KNVB en Nike gepresenteerd. Oranje draagt het nieuwe blauwe uitshirt voor het eerst op 22 september in de wedstrijd tegen Polen. Drie dagen later, op 25 september, zullen de voetballers tegen België strijden in het nieuwe thuisshirt.

Nederlands
Lees ook:
Nederlands elftal in oranje en blauw tijdens WK Qatar

Maar de kleur van dat thuisshirt, daar zijn de meningen over verdeeld. Speelt Oranje wel in het oranje? Of is dit eerder geel te noemen?

"Dit is geen oranje man, dit is okergeel of zo", vindt een twitteraar. "Blinde ontwerpers?", vraagt iemand anders zich af. "Geel is het nieuwe oranje", schrijft twitteraar Michel.

Daarnaast zeggen sommigen het tenue niet mooi te vinden. Maar, schrijft een twitteraar optimistisch: "De laatste keer dat we zo'n lelijk shirt hadden, werden we kampioen."

KNVB

De KNVB verwees voor een reactie door naar Nike, omdat die gaat over het ontwerp van het shirt. Het bedrijf was echter niet bereikbaar voor commentaar.