Bangmakerij

Agent helpt meisje (3) van politie-angst af: 'Ouders maken kinderen bang voor ons'

11 augustus 2022 11:57 Aangepast: 11 augustus 2022 12:07
Het meisje mocht zelf de sirenes aanzetten Beeld © Basisteam Markdal

Hoe help je je dochter van haar angst voor de politie af? Een vader schakelde de hulp in van Basisteam Markdal, die haar uitnodigde om langs te komen. "Vaker horen wij dat ouders tegen hun kinderen zeggen dat de politie ze meeneemt als ze stout zijn. Doe dit niet", roepen de agenten op.

Het meisje vond de politie eng, omdat haar moeder het geluid van politiesirenes had afgespeeld toen het kind iets deed wat niet mocht. "De vraag was of wij konden hel­pen om er een positi­eve draai aan te gev­en. Uiteraard wilden wij graag helpen", laat agent Valerie weten op Instagram.

Mee met de politie

Het meisje kreeg een uniek inkijkje. Ze mocht in de politieauto, op de politiemotor en kreeg een kogelwerend vest aan. "Ze heeft zelfs de zwaailichten en sirenes even aangezet. Nergens deinsde deze dappere peuter voor terug."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fietsendief gepakt dankzij oplettend jochie (12)

Met een politieknuffelbeer op zak keerde ze terug naar huis. "Hopelijk zal ze vanavond weer lekker slapen." 

Angst zaaien

De politie ziet geregeld dat ouders angst zaaien bij hun kroost. "Vaker horen wij dat ouders tegen hun kinderen zeggen dat de politie ze meeneemt als ze stout zijn. Doe dit niet", zegt Valerie. "Op een jong kind maakt dit een grotere indruk dan ouders zich realiseren. Zij durven ons namelijk niet meer aan te spreken. Zelfs niet op het moment dat ze hun ouders kwijt zijn en hulp nodig hebben."

Ze roept daarom op om juist een positief beeld van de politie aan je kind mee te geven. "Leer ze juist dat ze naar ons toe moeten komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore