Grease

Leiden brengt ode aan Olivia Newton-John: klokken spelen muziek van Grease

10 augustus 2022 12:19 Aangepast: 10 augustus 2022 13:16
Beeld © Gemeente Leiden

De klokken van het stadhuis in Leiden brengen woensdag een eerbetoon aan de overleden Brits-Australische actrice en zangeres Olivia Newton-John. Muziek uit haar bekendste film Grease wordt de hele dag gespeeld.

Het nummer Hopelessly Devoted To You wordt op de oneven uren afgespeeld op het automatische speelwerk van het stadhuis. Om 13.00 uur speelde beiaardier Levina Pors het complete nummer live op het carillon. 

Hier kun je het zien:

 

"Het is een initiatief van onze beiaardier", laat een woordvoerder van de gemeente aan EditieNL weten. "We doen dit soort dingen wel vaker. Een tijdje geleden hebben we ook het Oekraïens volkslied gespeeld toen we veel vluchtelingen in Leiden opvingen."

Andere klokken

Dinsdag waren er in andere steden ook al Grease-nummers uit verschillende kerktorens te horen. Zo klonk uit de Martinitoren in Groningen het nummer You're The One That I Want. In Amsterdam speelden de klokken van de Zuiderkerk het lied Summer Nights.

Olivia Newton-John, die de rol van Sandy in de film uit 1978 vertolkte, stierf maandag op 73-jarige leeftijd aan borstkanker.

ANP/ EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore