Ga naar de inhoud
Souvenir uit Zweden

Zwarte slang lift mee in dakkoffer vanaf vakantieadres

Beeld © Dierenambulance Zuidoost Drenthe

Je gaat op vakantie en je neemt mee terug... een slang. Een gezin uit Emmen bleek per ongeluk een wel heel bijzonder souvenir te hebben meegenomen uit Zweden. In de dakkoffer was een grote, zwarte adder meegelift.

Na een lange reis even een kopje koffie drinken en toen was het tijd om de auto en de dakkoffer uit te laden. Daar kwam een vervelende verrassing uit. "In de dakbak zat namelijk een behoorlijke grote, doodenge slang", schrijft Dierenambulance Zuidoost Drenthe erover.

"Helemaal zwart zag hij er al indrukwekkend uit, met een paar witte stippen langs de kop. Toen bleek dat het waarschijnlijk een zwarte adder was, was het echt een gevalletje nachtmerrie."

Veiligheidshandschoenen

Medewerkers van de dierenambulance wisten gelukkig hoe ze met de slang om moesten gaan. Het dier werd met speciale handschoenen uit de dakkoffer gehaald. "De adder was niet erg blij om uit zijn lekker warme plekje te worden gehaald en beet met enig venijn in de dikke leren veiligheidshandschoenen, echter zonder gevaar."

Reptielenopvangen
Lees ook:
Reptielenopvangen vol door gedumpte dieren: 'Vallen thuis toch tegen'

De slang is meegenomen door de dierenambulance. Er zal met de reptielenopvang overlegd worden wat er met de adder moet gebeuren.

Giftig

Een adder is een dier dat volgens de dierenambulance in heel Zweden voorkomt. "Soms tref je hele zwarte exemplaren aan, die alleen in Scandinavië voorkomen. Het zijn schuwe beesten die vaak al weg zijn voor je ze opmerkt." Daardoor komen beten door de slang niet zo vaak voor, al zijn ze wel giftig.