Ga naar de inhoud
14 oktober

Dit sjoeltoernooi is alleen voor Anita's: 'We controleren je ID-kaart'

Op 14 oktober nemen alle Anita's het tegen elkaar op Beeld © Getty Images

Alle Anita's opgelet: in het Limburgse dorp Velden wordt een sjoeltoernooi georganiseerd waar alleen vrouwen met deze naam welkom zijn. Op 14 oktober nemen alle naamgenoten het tegen elkaar op. Organisatoren Nicole en Demi zijn dan ook bij voorhand uitgesloten. "Wij zijn de jury."

De organisatie is in handen van Nicole Engels en Demi van Amerom, die het idee onder invloed van de nodige borrels op het terras bedachten. De 27-jarige vriendinnen verwonderden zich over een vrouw die het ogenschijnlijk niet naar haar zin had. "We zaten ons af te vragen hoe ze zou heten, en kwamen uit bij Anita", vertelt Nicole aan EditieNL.

Omdat de vrouw nogal chagrijnig voor zich uit staarde, bedachten de vriendinnen gekscherend dat ze wel eens even wat leuks voor haar zouden gaan organiseren. "Ik weet niet meer precies hoe we erbij kwamen, maar de conclusie was dat het een sjoeltoernooi moest worden."

Enthousiasme

Zelf kennen Nicole en Demi veel Anita's. "Eentje hebben we direct op het terras gebeld om het idee voor te leggen, en ze was enthousiast." Dat was voor de vriendinnen een teken om het plan voort te zetten. "Gaandeweg zijn we steeds meer Anita's gaan vragen. Vervolgens liep het een beetje uit de hand."

Gratis
Lees ook:
Gratis toegang Legoland voor alle naamgenoten nieuwe prins

Inmiddels hebben ze bijna dertig inschrijvingen. "Op social media zijn er honderden reacties, maar de meeste Anita's hebben zich niet officieel aangemeld. In Café de Sport – waar we het nu hebben gepland – zou dat ook lastig worden, maar we kunnen altijd kijken of we het evenement naar een andere locatie kunnen verplaatsen."

Controle

De aanmeldingen worden streng gecontroleerd. "Alle deelnemers moeten hun identiteitsbewijs laten zien. Heet je geen Anita, dan mag je niet meedoen. Maar je kunt je wel aanmelden als publiek. Het belooft een drukke avond te worden."

Zelf mogen Nicole en Demi uiteraard niet meedoen. "Wij zijn de jury. We zitten aan een puntentafel en leiden alles in goede banen." Aan het einde van de avond worden er prijzen uitgereikt. "We zijn ook bezig met het regelen van artiesten om tussendoor op te treden. Als die toevallig ook nog Anita heten, zou dat helemaal mooi zijn. Dus zingende Anita's: laat van jullie horen."