Ga naar de inhoud
Vorig jaar van kaart naar Opel Frontera

Van Pokémonkaart naar Porsche: Mike ruilt zich (weer) een weg naar droomauto

Vorig jaar wist Mike zijn Pokémonkaart uiteindelijk te ruilen voor een Opel Frontera, dit jaar gaat hij opnieuw voor de Porsche Beeld © Mike de Voogd

Het begon vorig jaar allemaal als een grap. Om de saaie lockdownmaanden door te komen besloot Mike de Voogd een poging te wagen om van een Pokemonkaart een Porsche te maken door te ruilen. Acht maanden later moest hij toen zonder Porsche, maar met een Opel Frontera zijn ruilspel staken. Dit jaar probeert hij het opnieuw.

Je zult hem misschien al eens voorbij hebben zien komen. Door zijn eerdere poging is Mike met meer dan 80.000 volgers op Tiktok ondertussen een bescheiden beroemdheid. 

"Het begon eigenlijk als een gestoord idee. Ik had nooit het idee dat het zou gaan lukken, maar uiteindelijk ben ik toch dichtbij gekomen", vertelt Mike aan EditieNL. "Het is bizar snel gegaan, mijn eerste ruil was een paar gebruikte slippers, maar ruil vijftien was al een auto."

Als
Lees ook:
Als je met geld niks kunt kopen: 'Ik wil schoenen ruilen voor melkpoeder'

Hiervoor heeft Mike ook een hoop te danken aan de populariteit van zijn Tiktok-account. Waar hij het eerst nog moest hebben van welwillende vrienden en het afstruinen van Marktplaats, kwamen de mensen later zelf naar hem toe. "Ruil acht was een Play Station 4, toen werd het bekend en ging het qua volgers heel hard."

Door zijn populariteit kwam Mike uiteindelijk in contact met Johan Vlemminx, die twee Digiborden in de aanbieding had. Deze wist Mike uiteindelijk tot zijn eigen verbazing te ruilen voor de eerste auto. "Dat was heel bizar. Die man had de auto geërfd. Zijn zoontje was een fan en kwam op het idee om te ruilen. Hij kon eigenlijk niks met de digiborden, het was puur de gunfactor."

Opgeven

Hoewel Mike het destijds dus wel tot een auto wist te schoppen, moest hij uiteindelijk toch zijn zoektocht voortijdig opgeven. "Ik kreeg eerst een Opel Vectra, en hierna een Opel Frontera. Ik wilde zeker nog wel doorruilen, maar de auto bleek toch wat mankementen te hebben, dat maakte het lastig. Mensen durfden het niet aan."

Dus besloot Mike na acht maanden dat het mooi geweest was en verkocht hij zijn Opel Frontera voor een leuk zakcentje. Maar na vele vragen vanuit zijn omgeving en volgers begon het onlangs dus toch weer te kriebelen bij Mike. Doordat hij nu al een platform heeft, ziet de zoektocht er dit jaar wel heel anders uit.

"Vorig jaar zat ik pas bij ruil vier of vief op twintig euro. Nu ben ik vorige week weer begonnen met een Pokémonkaart en was de eerste ruil direct een golfset, waardoor ik dus direct al boven de twintig euro zat", vertelt Mike. "Nu ik al een achterban heb vinden mensen het eerder gewoon leuk om mee te doen dan nuttig."

Rustig aan

Waar Mike zichzelf vorig jaar een tijdslimiet oplegde van een jaar, heeft hij nu minder haast. "Je moet er wel aandacht en tijd aan besteden, dus ik doe rustig aan en zie wel waar het uitkomt."

Toch is het voor Mike niet helemaal om het even wat het eindproduct is. "Het moet wel een Porsche zijn. Ik heb niks met auto's maar een Porsche vind ik gewoon heel tof." Toch is een Ferrari ook altijd welkom. "Die kan je vast wel inruilen voor een Porsche."