Ga naar de inhoud
Deze foto is extra geblurd

Onbegrip voor politie: foto van vrouw gedeeld die gevonden geld 'steelt'

De politie roept de vrouw op zich te melden (deze foto is extra geblurd).

Verontwaardigde reacties op de Facebookpagina van Politie Deventer. Die deelde gisteren een – 'nu nog geblurde' – foto van een vrouw die op 27 april in de supermarkt andermans geld oppakte en dat in eigen zak stopte. Veel mensen reageren verbaasd op het opsporingsmiddel dat de politie inzet. "Jullie zijn schandalig."

De vrouw stond afgelopen Koningsdag bij de kassa om af te rekenen toen ze het geld aantrof. Dit was per ongeluk uit de portemonnee gevallen van de man vóór haar. De vrouw pakte het op en stopte het in haar jaszak.

Politie Deventer heeft beelden van het voorval in handen en is er niet over te spreken. "We hadden liever gezien dat je het geld bij de servicebalie had afgegeven, maar dat is helaas niet gebeurd", schrijven ze op Facebook. Ze wordt verdacht van verduistering.

Getuige
Lees ook:
Getuige diefstal krijgt klappen maar houdt verdachten zelf aan

Ze roepen de vrouw op om zich te melden. "We hebben je foto geblurd omdat we je de kans willen geven om jezelf te melden bij ons. Dat mag op het bureau, maar je mag ons ook bellen via 0900 8844. Hopelijk zien we je snel!" 

Onbegrip

Op Facebook klinkt veel onbegrip over de politie-oproep. "Inbraak op je privacy vind ik dit. Op straat gebeurt dit toch ook wel eens, wat een onzin om deze dame zo op internet te zetten", schrijft Celina. Nel schrijft: "Jullie zijn schandalig. Hoe kun je hier een foto van plaatsen? Jullie gaan wel heel ver." 

Ook Marjolein vindt het niet kunnen. "Als je geld vindt is het toch geen misdaad als je dat houdt? Oké netjes is het misschien niet, maar ik mag toch hopen dat jullie deze vrouw niet straks zichtbaar gaan plaatsen."

Politie
Lees ook:
Politie deelt herkenbare beelden van 'coronaspuger' in supermarkt

Facebookgebruiker Corrie roept op om de vrouw met rust te laten. "Ik heb altijd respect voor de politie maar in dit geval slaan jullie door. Er zijn genoeg onopgeloste zaken die wel serieus prioriteit hebben. Haal deze foto gewoon van Facebook af."

Reactie politie

Op de vraag waarom de politie ervoor heeft gekozen om de foto (nu pas) te delen, laat woordvoerder Linda Bouwman weten: "We proberen alle andere opsporingsmogelijkheden uit te lopen. Als dat geen resultaat heeft, dan kiezen we ervoor om een foto te delen via de socials."

Om hoeveel geld het ging wil de politie niet vertellen. Als de vrouw zich meldt zal er een verklaring van haar worden opgenomen.