Ga naar de inhoud
'Vrouwen zijn terughoudender'

Pussypics gezocht: na piemelkalender komt er nu een met vulva's

Op de Vagilender komen 365 vulva's te staan

Kaal, behaard, symmetrisch of ongelijk: Laura en Lana zijn op zoek naar vulva's in alle soorten en maten. De Maastrichtenaren zamelen foto's in voor hun Vagilender, een scheurkalender voor 2023. Het is een vervolg op de piemelkalender die de vriendinnen vorig jaar maakten. "We staan er zelf ook op."

Voor elke dag een andere piemel. Dat was het idee van de Dickalender die Laura (27) en Lana (30) vorig jaar maakten. De vrouwen kregen op datingapps vaak ongevraagd foto's van geslachtsdelen opgestuurd. "We bieden ze een plek om hun piemel te delen, zodat ze niet meer ongevraagd in onze DM hoeven te sliden", zo luidde hun uitleg.

'Echte' piemels

Het werd een groot succes. Binnen een week hadden de vriendinnen 400 dickpics verzameld. De duizend exemplaren van de kalender waren binnen vier weken tijd uitverkocht.

Vriendinnen
Lees ook:
Vriendinnen maken scheurkalender met dickpics: 'Ode aan de piemel'

"We kregen veel leuke reacties, ook van mannen", vertelt Laura aan EditieNL. "Ze vonden het mooi om eens echte piemels te zien, in plaats van de exemplaren die je in pornofilms ziet."

Ook vrouwen lieten van zich horen. "Die zeiden: leuk dat we nu echte piemels kunnen zien, maar komt er ook een exemplaar met vulva's?" Dat zette de vriendinnen aan het denken. "Nu we het design al hebben, zagen we geen reden om het niet te doen."

Oproep

Dus doen ze de oproep aan alle vrouwen om hun mooiste 'pussypic' te sturen. "We stellen niet veel eisen, de hoek maakt ons niet uit. Als er maar goed licht is." Daarnaast komt er voor het nieuwe jaar ook weer een nieuwe piemelkalender, dus ook dickpics zijn weer welkom.

Laura merkt dat vrouwen een stuk terughoudender zijn met het inzenden van foto's. "Het is nog de vraag of we 'm vol gaan krijgen. In twee weken tijd hebben we nu zo'n 50 foto's binnengekregen." Voor de nieuwe mannenkalender zijn er in dezelfde tijd 140 binnengekomen.

Voor
Lees ook:
Voor het eerst vagina op cover Playboy: 'Epicentrum van vrouwelijkheid'

Het doorspitten van vulvafoto's is voor haar niet anders dan die van piemels. "De eerste paar foto's denk je even: waar zit ik naar te kijken? Maar na tien stuks word je een beetje immuun", lacht ze. "Dan letten we alleen nog maar op de kwaliteit." In tegenstelling tot vorig jaar worden de kalenders van 2023 in kleur afgedrukt.

Of Laura en Lana zelf ook op de kalender te vinden zijn? "Tja, we kunnen natuurlijk niet achterblijven hè? Dus natuurlijk doen wij ook mee."