Ga naar de inhoud
Dierenambulance

Kat Kees verdrinkt niet, hij zwemt gewoon graag: 'Stop met redden'

Kees Beeld © Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Maincoon Kees ziet er regelmatig uit als een vieze verzopen kat. Maar dat is niet omdat hij in nood is geraakt, of thuis niet verzorgd wordt. Nee, Kees houdt gewoon van zwemmen en modderbadjes nemen. De dierenambulance roept dan ook op om te stoppen met het 'redden' van Kees en niet meer te bellen. 

De medewerkers van de dierenambulance hebben hun handen vol aan Kees. Niet om zijn gezondheid maar om zijn enigszins opmerkelijk gedrag. Waar de meeste katten water schuwen, geniet Kees graag van een badje. Het liefst buiten, het liefst in de modder. "Kees woont in Anna Paulowna en is daar regelmatig in een sloot te vinden, want Kees houdt van zwemmen", schrijven de medewerkers op Facebook. "Ook vindt Kees het heerlijk om door de modder te rollen, waardoor hij zijn bijnaam Smeerkees heeft gekregen." 

Omdat Kees een maincoon is heeft hij een lange vacht. En als deze nat en vies wordt ziet hij er al snel verwaarloosd uit. "Niet verwonderlijk dat mensen Kees graag willen 'redden', wat dus eigenlijk helemaal niet nodig is. Er is niks met Kees aan de hand, het is gewoon een vrijbuiter van zeven jaar die graag zwemt en in de modder rolt."

Medicijnen

Kees hoeft dus ook niet gered te worden. Sterker nog, het voeren van Kees kan gevaarlijk zijn. "Kees zit aan de medicijnen en heeft speciaal voer. Als u hem voert kan dit problemen opleveren voor zijn gezondheid. Voer hem dus niet en laat hem alstublieft lopen of zwemmen. Kees komt altijd zelf weer netjes (of met een vacht vol modder) thuis."

Mocht de dierenambulance gebeld worden over Kees dan kunnen medewerkers vragen een foto te sturen. "Als onze collega's Kees dan herkennen, kunnen we u met een gerust hart vertellen dat u Kees gewoon kunt laten lopen."