Ga naar de inhoud
Wereldreis

KNRM Breskens vaart uit voor kanoër onderweg naar Griekenland

De man gaf aan onderweg naar Griekenland te zijn Beeld © KNRM Breskens

Een bijzondere melding voor de KNRM in Breskens. Opvarenden van een veerboot hadden een persoon in een kano gezien die de Westerschelde over wilde peddelen. Toen de reddingswerkers bij de man aankwamen, vertelde hij dat hij onderweg was naar Griekenland.

Omdat de kano afdreef op de stroom en niet echt zeewaardig leek, voeren de medewerkers van KNRM Breskens uit. "We troffen een man aan in een kano die onderweg was naar Griekenland", laat een woordvoerder weten aan EditieNL. Omdat de man niet in de problemen was geraakt, droegen ze hem over aan de collega's van Rijkswaterstaat.

Zij hebben hem begeleid naar de Belgische grens. "Het is niet verboden om met een kano buiten de vaarweg te varen", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. "Maar omdat er wel een stevige stroming was, hebben we hem begeleid tot aan de grens. Vervolgens hebben we de Belgische kustwacht gewaarschuwd."

Al eerder gestrand

Het is niet de eerste keer dat de kanoër werd opgemerkt op zee. In juni werd hij ter hoogte van Westkapelle uit zee gehaald. Wijkagenten ter plaatse omschreven de man toen als vermoeid en onderkoeld.

"Eenmaal aan de wal gaf deze persoon aan dat hij een wereldreis aan het maken was met zijn kano, en dat hij, na wat uitgerust te zijn, zijn weg weer wilde vervolgen", schreven de agenten destijds op Instagram.

"Wij hebben hem de risico's uitgelegd en hopen dat deze persoon de goede beslissing maakt en zijn wereldreis op een veiligere manier gaat voortzetten." Hopelijk verloopt deze poging voorspoediger.