Ga naar de inhoud
Einde van de zomer

Geen sigaret meer na je burger: McDonald's verbiedt roken op terras

Vanaf het einde van de zomer mag je op de terrassen van McDonald's niet meer roken Beeld © ANP

Na je burger met friet even een sigaretje opsteken zit er niet meer in bij McDonald's. De fastfoodketen stelt aan het einde van de zomer een rookverbod in op alle terrassen. Het bedrijf is hiermee naar eigen zeggen de eerste horecagelegenheid die een rookvrij terras aanbiedt.

McDonald's heeft 258 restaurants in Nederland. Ruim 200 daarvan hebben een terras. Daar worden binnenkort anti-rookstoeptegels geplaatst van de organisatie Rookvrije Generatie, waarmee de keten samenwerkt. De tegels zijn jaren geleden bedacht door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

McDonald's zegt een positieve invloed te willen hebben op de omgeving. "We zijn een familierestaurant, waar iedereen straks ook op het terras optimaal kan genieten van onze producten, zonder last te hebben van rook", zegt Annemarie Swijtink van McDonald's Nederland.

Wethouder
Lees ook:
Wethouder Harderwijk start Twitter-discussie over roken op terras: 'Smerig!'

Sinds 1 januari 2022 moeten werknemers een rookvrije omgeving hebben. Hoewel roken op buitenterrassen – onder bepaalde voorwaarden – nog is toegestaan, zegt McDonald's met het beleid ook in te spelen op de nieuwe wetgeving.