Kerkrade

Dief steelt 36 terrasstoelen, eigenaar woest: 'Het is al moeilijk genoeg'

29 juni 2022 14:14
Zo trof Richard Wentink zijn terras gisterochtend aan Beeld © Brasserie Nieuw Ehrenstein

De eigenaar van Brasserie Nieuw Ehrenstein in Kerkrade geloofde gisteren zijn ogen niet toen hij arriveerde bij zijn zaak. Maar liefst 36 stoelen bleken verdwenen van zijn terras. Van de dief ontbreekt elk spoor. "Dit kunnen we er na de coronatijd echt niet bij hebben."

Richard Wentink kon niet bevatten wat er was gebeurd toen hij gisterochtend om 6.00 uur zag dat een deel van zijn terras was leeggetrokken. "Ik dacht eerst nog dat collega's de stoelen misschien hadden uitgeleend voor een feestje, of iets in die trant", vertelt hij aan EditeNL.

Licht en stapelbaar

Dat bleek niet het geval. De stoelen bleven weg, en zijn nog steeds zoek. "Het zijn precies onze mooiste en nieuwste stoelen. We hebben ze vorig jaar gekocht. Ze zijn goed stapelbaar en niet zo zwaar." Handig met sjouwen, dacht hij nog. "Maar we bedoelden natuurlijk voor het personeel, niet voor dieven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tip van een ex-fietsendief: met dit trucje wordt je fiets minder snel gestolen

De stoelen stonden 's nachts altijd buiten. "Het restaurant ligt vrij afgelegen dus het kon altijd wel. In totaal staan er zo'n honderd, dus ik snap ook nog steeds niet waarom er 36 zijn meegenomen. Zat het busje toen vol?"

De stoelen waar het om gaat De stoelen waar het om gaat

Wentink is er niet over te spreken. "Boos is nog een understatement. Ik ben echt heel kwaad", zegt hij. Niet alleen om de diefstal, maar ook om de timing. "We zijn vanwege corona zo lang dicht geweest. Eindelijk draaien we weer omzet en die hebben we ook hard nodig om de gemiste periode recht te trekken. Het is al moeilijk genoeg."

Hij gaat verder: "We werken hier heel hard voor, het komt echt niet aanwaaien. We hebben nog zoveel te doen, en nu komt dit erbij."

Aangifte

De restauranteigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. Daarnaast wil hij er alles aan doen om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt. "Misschien moeten we de stoelen toch beter opbergen, of camera's plaatsen. Maar het is natuurlijk triest dat het moet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore