Rotterdam

Elektricien vindt kittens in kruipruimte oude gevangenis: 'Net op tijd'

16 juni 2022 13:40
Jaap van Stichting Zwerfkatten Rijnmond bij de kittens Beeld © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Een elektricien uit Rotterdam begon zijn werkweek ietwat ongewoon. Toen hij aan het werk was in de voormalige Noordsingel-gevangenis stuitte hij op vijf kittens en een moederpoes in een kruipruimte. Net op tijd, want de moeder was ondervoed.

Toen de elektromonteur de vondst deed, belde hij naar de opvang van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Daarop kwamen twee vrijwilligers – Jaap en Erik – naar de locatie toe. Uiteindelijk was het Jaap die zich de kruipruimte in heeft gewurmd. Die bestond uit twee delen: een met de moederpoes en de ander met de kittens.

De kittens in de kruipruimte De kittens in de kruipruimte

Eerst moest de moederpoes worden gevangen, maar dat was nog niet zo gemakkelijk. "Zij was heel angstig en schuw waardoor Jaap haar niet te pakken kon krijgen", vertelt Ineke Jochims, oprichter van Stichting Zwerfkatten Rijnmond, aan EditieNL. "Daarom heeft hij wat eten in een vangkooi gedaan. De moederpoes was erg hongerig dus dat werkte."

Bij toeval

Vervolgens kroop Jaap met zijn zaklamp het tweede gedeelte van de kruipruimte in om de vijf kittens te zoeken. Naar schatting zijn zij nog maar net twee weken oud. "Daardoor kunnen ze nog niet zo goed lopen en kreeg hij ze snel te pakken." Op één kitten na. "Die dacht: ik neem de benen. Maar gelukkig lukte het na een tijdje om hem ook te vangen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

China onderschept 160 dozen volgepropt met puppy's en kittens

Naar omstandigheden gaat het goed met de poederpoes en haar kittens. "Ze is een hele goede moeder, want haar jonkies zien er allemaal nog goed uit. Zelf is ze wel ondervoed", zegt Jochims. Het nestje had dan ook niet veel later ontdekt moeten worden. "Het is bij toeval op tijd gebeurd, anders hadden ze het niet overleefd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore