Finale Conference League

Olivier (7) traint zijn slaapritme om finale van Feyenoord te kunnen kijken

25 mei 2022 13:08 Aangepast: 25 mei 2022 13:56
Olivier bij de Kuip Beeld © EditieNL

De spanning voor de finale van Feyenoord tegen AS Roma vanavond is goed te voelen bij de familie Beijersberg Van Henegouwen. Vader Axel gaat samen met zijn 7-jarige zoon Olivier de wedstrijd kijken in de Kuip. Maar er is één probleem: de finale begint pas om 21.00 uur, twee uur later dan de bedtijd van Olivier. Daar heeft zijn vader iets op bedacht: "Elke avond bleef hij iets langer op de bank zitten om alvast te oefenen met wakker blijven."

Aan de ontbijttafel vanochtend zaten de zenuwen er al goed in bij Olivier. "Hij zei: ‘Vanavond is de grote wedstrijd. Dit is de grote dag, pap'", vertelt vader Axel aan EditieNL. Op jonge leeftijd was Olivier al niet meer weg te slaan bij Feyenoord. Dat hij nu een Europese finale mag meemaken vindt Axel geweldig. "Dit wordt echt een onvergetelijke avond voor hem."

Olivier en vader Axel in de Kuip Olivier en vader Axel in de Kuip

Tenminste, als het de jonge supporter lukt om wakker te blijven. Normaal gaat hij om 18.30 uur naar bed, lezen zijn ouders een verhaaltje voor en mag hij nog even zelf lezen. "Maar als het lampje dan een half uur later uitgaat, slaapt hij meteen. Wij zijn daarom ook benieuwd hoe hij het vol gaat houden", zegt Axel.

Meejuichen

Olivier is zich er zelf ook van bewust dat het eigenlijk te laat is voor hem. "Hij vroeg bijvoorbeeld in het weekend: 'Zou de wedstrijd nu al begonnen zijn?' Maar dat was dan nog lang niet het geval." Ter voorbereiding op de finale is hij daarom begonnen met een slaaptraining. "Vanaf het weekend bleef hij elke avond iets langer op de bank zitten om te oefenen met wakker blijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nagelbijten tijdens finale Feyenoord: dit doet spanning met je hart

Zo is Olivier eergisteravond tot 22.30 uur opgebleven, een persoonlijk record. Maar de wedstrijd duurt minimaal tot 22.45 uur. "Ik denk dat hij dat wel kan overbruggen. Ik zorg voor eten en drinken zodat hij goed in de sfeer in kan blijven. Dan kun je haast niet moe worden."

En als Feyenoord scoort zal slapen het laatste zijn waar de Feyenoorder aan denkt. "Dan gaat hij op zijn stoel staan en meejuichen."

Bedtijd oprekken

Het net iets te klein geworden Feyenoordpak van Olivier hangt al klaar om ingepakt te worden. Vader en zoon slapen vanavond bij opa en oma in Bergschenhoek, want dat is dichterbij de Kuip. Als de finale is afgelopen zal het voor Olivier noodzaak zijn om zo snel mogelijk een bed in te duiken. "Tenzij ze winnen. Dan blijft papa natuurlijk nog even in de Kuip om mee te genieten van de sfeer. Dan zal hij zijn bedtijd nog even moeten oprekken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore