'Vakantie terugverdiend'

Achtervolgd door je werk: 112-fotograaf Dennis ontdekt brand op vakantie

24 mei 2022 13:47 Aangepast: 24 mei 2022 14:03
112-fotograaf Dennis Venema Beeld © Dennis Venema

Sommige mensen kunnen maar moeilijk loskomen van hun baan, zelfs op vakantie blijft het werk ze achtervolgen. Daar weet 112-fotograaf Dennis Venema alles van. Hij was nog geen dag op vakantie in Berlijn of hij had zichzelf alweer aan het werk gezet. Toen hij een brand ontdekte tegenover zijn hotel, ging hij er meteen op af om foto's te maken en informatie te verzamelen. "Ik heb de vakantie al terugverdiend."

Na een paar uur Berlijn verkend te hebben, waren Venema en zijn vriendin aan het bijkomen in hun hotelkamer. Ze wilden even naar buiten kijken, omdat de stad zo mooi verlicht is 's avonds. "We zitten op de veertiende verdieping, dus we hebben mooi zicht. Maar in het gebouw tegenover ons zag ik ineens een oranje gloed. Na twee minuten stond heel de woning in brand. De vlammen sloegen overal uit", vertelt de fotograaf aan EditieNL.

Foto van de brand in Berlijn van Dennis Venema Foto van de brand in Berlijn van Dennis Venema

Hij twijfelde geen moment, pakte zijn camera en rende naar beneden. In de lift belde hij 112, waarna al snel meerdere brandweerauto's ter plekke waren. Ondanks dat het Venema's bedoeling was om op vakantie helemaal 'uit' te staan, kroop hij toch weer in zijn rol als 112-fotograaf. "Ik ging gelijk foto's maken en praten met persvoorlichters en andere mensen."

Magneet

Door de adrenaline vergat Venema even dat hij op vakantie was met zijn vriendin. Voor zijn vriendin was het dan ook een iets minder gezellige avond. "Maar gelukkig is ze wel gewend dat ik de hele dag overal naartoe vlieg. Zij heeft ook verslag gedaan aan haar vriendinnen over de brand en wat ik allemaal aan het uitspoken was daar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom fotografeert honderden naakte mensen op bekende plekken in Utrecht

Hoe het voelt om altijd achtervolgd te worden door je werk? "Als ik heel eerlijk ben heb ik altijd mijn camera bij me, omdat er altijd wel wat gebeurt. Ik trek het gewoon aan als een soort magneet", zegt Venema. Hij kan er juist wel de voordelen van inzien. Zo heeft hij door de foto's van de brand te verkopen aan een lokale omroep de vakantie al terugverdiend.

Toch hoopt de fotograaf de rest van zijn vakantie door te kunnen brengen zonder nog eens in actie te hoeven komen. "En als er wel nog iets gebeurd is het jammer, maar dan laat ik het toch echt gaan."

Het appartement in kwestie brandde volgens de Berlijnse brandweer helemaal af. Bewoners konden het pand op tijd verlaten. Niemand raakte gewond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore