Nooit te oud

Erna (89) en Theo (98) verloofd in zorgcentrum: 'Half jaar verliefd'

18 mei 2022 15:10 Aangepast: 19 mei 2022 10:08
Erna Luijten en Theo Thijssen Beeld © Sevagram

Dat je nooit te oud bent om verliefd te worden bewijzen de 89-jarige Erna Luijten en haar geliefde Theo Thijssen (98) wel. Afgelopen week zijn ze na meer dan een half jaar verliefdheid met elkaar verloofd in het Maastrichtse zorgcentrum Scharwyerveld. "Het maakt me zo emotioneel, maar tegelijkertijd voelt het heel goed."

Ondanks ze al langer bij elkaar in het zorgcentrum wonen, is de vonk nooit eerder overgeslagen. "Ik vond hem in het begin nog helemaal niet leuk", vertelt mevrouw Luijten aan EditieNL. "En ik had ook niet verwacht dat het zo zou lopen."

Pas in oktober afgelopen jaar zijn ze dichter naar elkaar toegegroeid. "Dat gebeurde nadat hij zijn verjaardag had gevierd. Iedereen ging naar huis en hij bleef achter met de afwas. Dat vond ik sneu dus had ik hem aangeboden te helpen. En zo kwam ik steeds vaker over de vloer voor wat klusjes."

Erna Luijten en Theo Thijssen Erna Luijten en Theo Thijssen

Op een gegeven moment vroeg meneer Thijssen of hij mevrouw Luijten een zoen mocht geven als bedankje voor haar hulp. "Dat vond ik wel goed", zegt mevrouw Luijten. En zo werd de band steeds hechter. "Toen gingen we samen eens een rondje wandelen en uitstapjes maken. En we vinden het heel gezellig om samen te dansen." Het liefst doen ze dat op Maastrichtse carnavalsmuziek of dansen ze de Engelse wals.

Routine

De appartementen van het stel zijn dicht bij elkaar. Ze hoeven enkel een klein gangetje door om elkaar weer te kunnen zien en dat gebeurt nu dan ook dan dagelijks. "We hebben een soort vaste routine. Tot een uur of elf ben ik altijd nog wel alleen zodat ik ruimte heb om mijn eigen dingen te doen. Daarna komt Theo meestal op de koffie en gaan we beneden even wat eten. Dan bekijken we hoe we de rest van de middag gaan invullen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trouwen steeds duurder: dit kost een ceremonie in jouw gemeente

Dat ging een tijdje zo goed dat meneer Thijssen besloot dat het tijd was voor een volgende stap: trouwen. "Maar dat wil ik nog niet. Voor mijn kinderen en familie is dat natuurlijk ook wel een ding, dus dat wil ik eerst goed overleggen." Voor nu hebben de tortelduifjes daarom besloten om alleen verloofd te zijn. "Maar Theo hoopt wel dat we ooit nog eens gaan trouwen."

Dolblij 

Afgelopen week organiseerden meneer Thijssen en mevrouw Luijten een verlovingsfeest voor hun kinderen. "Het maakte me zo emotioneel omdat alles serieus werd ineens, zeker omdat we de liefde aan elkaar gingen verklaren. We hebben echt voor elkaar gekozen nu. Maar tegelijkertijd voelt het goed. We zijn heel gelukkig samen, dus ik ben dolblij."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore