Ga naar de inhoud
Kooien en dozen

Ruim duizend muizen krioelen door huis van vrouw in Halderberge

Een van de muizenkooien Beeld © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Je kunt – en wilt – het je bijna niet voorstellen: duizend muizen die rondkrioelen door je woonkamer, slaapkamer en badkamer. Een inwoner van de gemeente Halderberge is het overkomen. Nadat zij een aantal muizen in huis had gehaald, kreeg ze te maken met een plaag. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft de muizen, en andere gevonden dieren, meegenomen.

Zo'n 450 muizen leefden in het huis van de vrouw in opgestapelde kooien en plastic dozen. Maar veruit het grootste deel liep vrij rond door de woning. Naar schatting leefden er meer dan duizend van de dieren in de woning.

Vervuild 

Maar er leefden niet alleen muizen in het huis. In de opgestapelde kooien vond de inspectiedienst ook nog andere dieren als sierduiven, parkieten, een konijn, haan en een kleine hoeveelheid ratten. In overleg met het Openbaar Ministerie heeft LID besloten om de dozen en kooien met muizen en andere dieren in beslag te nemen.

"De woning was ernstig vervuild en er hing een penetrante ammoniaklucht", schrijft de Landelijke Inspectie Dierenbescherming. "We hebben de wijkagent op de hoogte gebracht van deze zorgelijke situatie."