Ga naar de inhoud
'Zelfde gezicht'

Angela heeft haar dubbelganger gevonden: 'Jarenlang kwam ik mensen bekend voor'

Angela (links) en Daniëlle (rechts) Beeld © EditieNL

Al jarenlang vraagt Angela Pouwels zich af met wie zij dagelijks wordt verward in haar dorp. Het lijkt erop alsof ze een dubbelganger heeft. En ze is nu vastberaden om haar te vinden. Na een oproep op Facebook heeft ze reactie gekregen van een vrouw uit de buurt die vindt dat ze op haar lijkt. Is dit dan haar dubbelganger? En waarom lijken ze zo op elkaar?

Bijna dagelijks kreeg Angela van mensen te horen dat ze haar ergens van kennen of op een bepaalde plek hadden gezien waar ze nog nooit was geweest. "Dat was al zo op de middelbare school. Iemand gaf me een tip over wie het kon zijn, dus ik ging kijken op de plek waar ze werkte. En ze leek inderdaad sprekend op mij, maar ik durfde niks te zeggen", vertelt Angela aan EditieNL.

Nadat ze zeventien jaar ergens anders heeft gewoond, is ze drie jaar geleden weer terugverhuisd naar het dorp waar ze is opgegroeid, de Krommenie. "De laatste tijd hoor ik weer vaker dat ik mensen bekend voorkom, maar ik zou niet weten waarvan. Ik dacht: nu wil ik het weten ook en plaatste een oproepje op Facebook."

Zelfde gezicht

Niet veel later zit ze samen met Daniëlle Weeland, de vrouw die denkt haar dubbelganger te zijn, op de bank. Of ze nu echt zo veel op elkaar lijken, daar twijfelen ze over. "Vooral vroeger leken we veel op elkaar", zegt Daniëlle terwijl ze een foto van haar jongere zelf naast die van Angela houdt. "We hebben dezelfde kleur haar, ogen, wenkbrauwen, neus en mond. Het hele gezicht lijkt gewoon."

Op de vraag of ze misschien familie van elkaar zijn, weten ze nog geen duidelijk antwoord te geven. "We denken van niet, maar daar gaan we zo nog even goed over verder kletsen", zegt Angela.

Uiterlijke kenmerken 

Het zou niet raar zijn als de twee vrouwen verre familie zijn van elkaar, denkt Jacqueline Pot, directeur van het Erfocentrum. "Familie geeft eigenschappen aan elkaar door, zoals huidskleur, ogen en andere gezichtselementen. Die eigenschappen kunnen heel wat jaren teruggaan."

Game
Lees ook:
Game of Thrones-dubbelganger droomt van het witte doek

Maar ook al ben je geen familie van elkaar is de kans nog best groot dat je op elkaar lijkt. Tenminste, als het gaat om de buitenkant dan. "Het kan niet dat je DNA hetzelfde is of heel erg op elkaar lijkt, maar je kan wel uiterlijke kenmerken hebben die met elkaar overeen komen. Ook als je dus geen familie bent."