Thuiswerken 2.0

Anne (28) zegde de huur op, nu woont en werkt ze in een camper

10 mei 2022 17:23 Aangepast: 11 mei 2022 09:28
Anne voor de camper Beeld © Eigen foto

Thuiswerken, dat kan toch overal? Met dat idee in het hoofd besloten Anne Wielenga (28) en haar vriend Richard de huur op te zeggen en de wereld in te trekken met een camper. Sinds september reizen ze rond. "Je hebt je huis, kantoor en vervoersmiddel in één."

Het idee ontstond in coronatijd, toen het stel al veel thuiswerkte. Ze kenden meerdere familieleden met een camper en dat beviel hen zo goed dat ze zich gingen afvragen of dat ook wat voor hen zou zijn. "We werkten allebei en hadden een huurhuis. We werden steeds enthousiaster van het idee: op avontuur gaan, een beetje uit de sleur", vertelt Anne vanuit Slovenië, waar ze nu zit.

De plannen werden al snel concreet. "We zijn wel van: laten we het gewoon doen en we zien het wel. Het ergste dat mis kan gaan, is dat we teruggaan en het niks vinden. Waarom proberen we het niet gewoon?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Past lekker veel in': volgepropte camper gevaar op de weg

Al gauw kwam er een camper op hun pad. "Ik wilde zo'n Volkswagenbusje, maar dat was gewoon niet praktisch. We zijn voor een wat grotere camper gegaan. Na een nachtje nadenken hebben we die gekocht." En dus kon de huur opgezegd worden.

Werken in de camper

In hun camper hebben ze een slaapgedeelte, keukenblokje, wc, douche, en een werkgedeelte. "De twee voorstoelen kunnen we draaien en bij de tafel betrekken. We hebben ons eigen werkplekje, waar we ook een tweede scherm hebben opgehangen. De tafel kun je uitschuiven: het is echt een soort tiny house met allerlei snufjes."

Er wordt dus gereisd, maar ook gewoon gewerkt. "Ik had mijn baan in loondienst al eerder opgezegd en was mijn eigen bedrijf begonnen", vertelt Anne. Haar vriend regelde dat hij op afstand kon werken. "We moesten wel aantonen hoe we aan goed internet zouden komen: hij werkt met gevoelige informatie dus je wil niet dat dat bij een WiFi-netwerk zomaar op straat komt te liggen."

Ze hebben een eigen router met een simkaart erin, maar moeten er wel voor zorgen dat ze in gebieden zijn met genoeg bereik als ze moeten werken.

Vrijheid

De afgelopen tijd probeerden ze op vaste dagen te werken zodat ze de rest van de week door konden reizen. "We zijn een maand in Frankrijk, een maand in Spanje en toen een maand in Portugal geweest, en daarna weer terug naar Nederland gekomen", zegt Anne. "Nu zijn we via Frankrijk, Noord-Italië en Kroatië in Slovenië terecht gekomen." Ook deze maand komen ze weer even terug, voor bijvoorbeeld werkafspraken of om familie en vrienden weer even te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse kampeerder kiest vaker voor vouwwagen: 'Goedkoper dan caravan'

"Het bevalt heel goed, ik zou bijna niet meer anders willen", vervolgt Anne. "De vrijheid die je hebt om te kunnen gaan en staan waar je wil. Je komt op de mooiste plekken." In hun vrije tijd trekken ze er graag op uit: "We hebben twee racefietsen en twee mountainbikes mee. We zitten in de bergen dus het is leuk om de natuur in te kunnen gaan. We proberen echt leuke dingen te doen. In Portugal gingen we na ons werk lekker naar het strand."

Werken in de camper Werken in de camper

Vrienden missen

Natuurlijk zijn er ook weleens minder leuke dingen, al moet Anne daar wel hard over nadenken. "Soms komen de muren wel een beetje op je af. En het missen van vrienden en familie, maar het scheelt dat we steeds teruggaan." 

Voorlopig blijven ze het dus doen. "Zolang het leuk is, sowieso dit jaar nog. Daarna moeten we even kijken, maar het bevalt heel goed."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore