3D-geprint

Oranjefan Johan Vlemmix maakt standbeeld voor Amalia: 'Ze verdient het'

27 april 2022 16:14 Aangepast: 27 april 2022 16:21
Johan Vlemmix met het beeld van Amalia Beeld © ANP

Je hebt Oranjefans en je hebt Johan Vlemmix. Uit liefde voor het koningshuis heeft hij prinses Amalia vandaag een levensgroot standbeeld aangeboden. "Toen ze het zag zei ze: wauw."

In al zijn jaren als Oranjefan heeft Johan Vlemmix nog nooit zoveel succes geboekt als vandaag. Tijdens Koningsdag in Maastricht heeft hij prinses Amalia een standbeeld op sokkel van drie meter hoog aangeboden.

Hij liet het speciaal voor haar maken met een 3D-printer. Vandaag stond hij naast de route met het beeld. "Het was zo geweldig. Amalia zag het standbeeld en zei meteen: wauw", vertelt hij tegen EditieNL. "Ze was heel enthousiast. Ik vertelde haar dat ik het speciaal voor haar heb laten maken omdat ze zo'n mooie en sterke vrouw is."

Omdat het beeld drie meter hoog is heeft Amalia het niet meteen meegenomen. Maar daar had Vlemmix al een oplossing voor bedacht, althans: dat was zijn plan. "Ik heb van het beeld ook een klein beeldje laten maken, om aan haar te overhandigen. Maar dat ben ik vanochtend in alle chaos vergeten mee te nemen. Ik stuur het haar nog op."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André van Duin heeft eindelijk een eigen standbeeld

Of Amalia het beeld ook echt wil hebben is nog maar de vraag. "Ik wilde het eerst aan haar overhandigen, misschien vindt ze het wel helemaal niet mooi. Het is toch een meid van 18 dus misschien zit ze wel helemaal niet op een standbeeld te wachten. Maar ik had het idee dat ze het wel mooi vond."

En mocht Amalia bedanken voor het cadeau dan kijkt Vlemmix of de gemeente Maastricht het nog als aandenken wil. "Het beeld valt bij het publiek in ieder geval in de smaak, er zijn vandaag al honderden mensen mee op de foto geweest."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore