Waterscooter

Timothy rijdt in zijn omgebouwde jetskiscooter: 'Mensen kijken en wijzen'

13 april 2022 16:41 Aangepast: 13 april 2022 16:52
Een voorbijganger wilde met Timothy Bijdevier en zijn jetskiscooter op de foto Beeld © Eigen foto

Je zal het misschien niet snel tegenkomen: een waterscooter die over de weg rijdt. Mocht je het wel tegenkomen, is de kans groot dat daar Timothy Bijdevier (18) uit Lelystad op zit. Hij heeft een oude jetski omgebouwd tot rijdende scooter. "Als ik door de stad rijd, kijken en wijzen mensen naar me. Dat is wel heel leuk."

Toen Timothy een filmpje voorbij zag komen van een rijdende waterscooter, dacht hij: dit moet ik ook doen. Hij zette meteen een plan in werking, maakte berekeningen en ging op zoek naar een oude waterscooter. "Die ik heb ik in Friesland opgehaald. Daarna ben ik in al mijn vrije uurtjes gaan sleutelen, vaak samen met mijn vader."

Regels

Het was geen gemakkelijke klus om de jetskiscooter in elkaar te zetten, vertelt Timothy. "Ik heb de hele bodem uit de waterscooter gehaald en het frame in de juiste vorm gezaagd. Daarna heb ik een scooter gekocht en die helemaal kaal gemaakt. Met beugels heb ik het frame van de boot aan de scooter vast kunnen maken." Maar toen moest hij er nog voor zorgen dat hij normaal op- en af kan stappen en een beetje comfortabel kan zitten.

De Jetskiscooter van Timothy De Jetskiscooter van Timothy

Na twee weken zwoegen was de jetskiscooter dan eindelijk af. Dat hij misschien niet zo lekker zit als een normale scooter, mag de pret niet drukken. "Het is natuurlijk wel veel leuker en origineler." Vooral omdat de waterscooter is voorzien van rem- en knipperlichten en precies 1.20 meter is. Daarmee zou het dus gewoon over het fietspad mogen rijden.

"Tenminste, voor zover ik weet. Er zijn geen specifieke regels over het rijden op een scooter waar een waterscooter omheen is gebouwd."

Half miljoen views

Als hij door Lelystad rijdt, krijgt hij veel verbaasde gezichten van voorbijgangers. "Mensen kijken en wijzen naar me of vragen hoe ik dit heb gedaan. Het is wel heel leuk dat ze zo geïnteresseerd zijn." Eén voorbijganger besloot hem zelfs te filmen en deelde het op TikTok. Die video is inmiddels al een half miljoen keer bekeken.

Het leukste aan dit soort projecten vindt hij dan ook de testfase. "Het is natuurlijk leuk als je na lang en hard werken de weg op kan, maar na vijf rondjes gaat het eigenlijk alweer vervelen en ben ik op zoek naar een nieuw project." Die heeft hij ondertussen ook al gevonden: De jetskiscooter waterproof maken, zodat hij er ook mee kan varen.

"Eigenlijk wil ik gewoon op een knopje kunnen drukken en dan zo het water inrijden. Ik ben weer berekeningen aan het maken en denk oprecht dat het haalbaar is", vertelt Timothy. Maar hoe precies, dat weet hij nog niet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore