Op maat gemaakt

Kiswana is morgen bruidsmeisje, maar verloor haar jurk: 'Hard voor gespaard'

07 april 2022 18:19 Aangepast: 07 april 2022 18:53
Kiswana Koelewijn en de stof van haar jurk Beeld © Kiswana Koelewijn

Maanden sparen voor een op maat gemaakte bruidsmeisjesjurk, om hem vervolgens onopgemerkt te verliezen in een hectische situatie. Het overkwam de 27-jarige Kiswana Koelewijn uit Huizen in het voor haar vreemde Zaandam. De tijd om de jurk terug te vinden tikt, want ze heeft hem morgen nodig voor de bruiloft van haar moeder. "Mijn hart zakte in mijn schoenen."

Het gebeurde gisteren aan het begin van de avond. Kiswana had afgesproken met haar stiefvader, de aanstaande bruidegom van haar moeder dus. Met de trein reisde ze af naar Zaandam, waar hij haar zou komen ophalen bij een bushalte. "Ik ken daar de weg niet, en tijdens het zoeken was de wind zo heftig dat ik de kinderwagen heel goed moest vasthouden. Daar zat mijn kind van tien maanden in."

Hectiek

Andere omstandigheden maakten de situatie extra hectisch. Kiswana had allerlei tassen aan de kinderwagen hangen en ook nog een koffer bij zich. Bovendien kwam ze net van een vriendin die terminaal ziek is. "Ik was zo erg bezig met van alles", vertelt Kiswana aan EditieNL. "Het ging gewoon niet lekker."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Addy van den Krommenacker doneert blauw-gele jurk voor Oekraïne

In eerste instantie had Kiswana niet door dat de jurk ontbrak. Pas toen ze bij het huis van haar stiefvader in Heerhugowaard aankwam begon het haar te dagen. "Ik vroeg hem of hij de zak met mijn jurk ook naar binnen had gehaald. Toen zei hij dat hij die niet had gezien", vertelt ze. "We hebben overal gezocht, maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat die jurk gewoon weg was. Je hart zakt dan echt in je schoenen."

Handgemaakt

De jurk is Kiswana zo dierbaar omdat hij handgemaakt is, helemaal op maat gemaakt voor haar. Hij heeft één rechtermouw van kant, is paars en heeft een riempje. Er zit een soort diamanten detail op in de vorm van een bloem. "Ik heb er echt voor gespaard om er leuk uit te zien op de bruiloft van mijn moeder, die ook nog eens heel belangrijk voor me is", laat Kiswana weten. "Andere schoenen kan je nog snel vinden, maar een handgemaakte jurk…"

Een deel van Kiswana's jurk Een deel van Kiswana's jurk

Ook de moeder van Kiswana was erg geschrokken van het feit dat de jurk kwijt was. "Ze was er kapot van, want ik heb haar alle verhalen verteld over hoe mooi ik de jurk vind. Toen ik de jurk voor het eerst paste heb ik haar direct gevideobeld om hem te laten", vertelt ze. "De jurk was ook precies hoe zij hem in gedachten had. We zijn er dus erg verdrietig van en de hoop was gisteren even ver te zoeken."

'Hoop keert terug'

Inmiddels keert die hoop langzaam terug, met name door alle mensen die de Facebook-oproep van Kiswana delen en haar proberen te helpen met het vinden van de jurk. Inmiddels heeft ze ook de NS gebeld om te polsen of de jurk is aangetroffen in de trein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koppel stapt niet in huwelijksbootje, maar in een pan en drijft naar hun bruiloft

Kiswana is hoe dan ook vastberaden om de jurk terug te vinden. Mocht dat niet lukken voor de bruiloft van haar moeder, dan is ze aangewezen op een alternatief. "De dame die de jurk voor me gemaakt heeft had nog een jurk in ongeveer dezelfde kleur. Die past ook bij de sfeer van de bruiloft. Ze gaat die heel lief voor me aanpassen." Al heeft Kiswana natuurlijk het liefst haar eigen jurk aan. "Die andere jurk is wel mooi, maar het is niet de jurk die ik maandenlang in mijn hoofd had."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore