Ga naar de inhoud
Opening in 2024

Zeven torens en uitzicht op Sprookjesbos: ontwerp Efteling Grand Hotel bekend

Het hotel komt vlak bij de entree van het park te staan Beeld © De Efteling

Zeven verdiepingen, 143 kamers en een voorgevel waar je u tegen zegt. De Efteling heeft vandaag zijn exacte plannen voor het nieuwe hotel bekendgemaakt. De naam: Efteling Grand Hotel.

Hoewel al bekend was dat er een nieuw hotel zou komen, had de Efteling er nog niet veel details over losgelaten. Vandaag is er een eerste schets van het ontwerp gepubliceerd.

Arcadeboog

Met zijn arcadeboog en een voorgevel van maar liefst 106 meter breed krijgt het Efteling Grand Hotel een imposante uitstraling. Een van de aandachttrekkers is een enorme klok met slinger, hoog in het groen-geoxideerde koperen dak met zeven torens.

Het nieuwe hotel komt achter de entree van het park te staan, met uitzicht op Aquanura en het Sprookjesbos. "Hotelgasten, maar ook bezoekers van het attractiepark, kunnen straks van vroeg tot laat de omgeving van deze nieuwe pleisterplaats ontdekken”, vertelt Sander de Bruijn, hoofdontwerper van het nieuwe hotel.

Spookslot
Lees ook:
Spookslot verdwijnt uit Efteling, nieuw themagebied en hotel in de maak

Het hotel krijgt 143 kamers en zo'n 700 bedden. Samen met de andere hotels komt het aantal slaapplaatsen daarmee op bijna 3900. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een spa met zwembad.

Restaurants en winkels

Ook zijn er twee restaurants met een serre die zich uitstrekt over twee verdiepingen. Vanaf daar is er uitzicht op watershow Aquanura. Gasten kunnen ook meteen een souvenir shoppen, want er komen twee winkels in het hotel met een totaaloppervlakte van ruim 450 m2. De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. 

Zorgen
Lees ook:
Zorgen om vernieuwingen Efteling: 'Moet cultureel erfgoed worden'

De bouw van het hotel start na de zomer. Als alles volgens plan verloopt is de opening in 2024.