Alleenwonende mensen

Woningcorporatie wil singles koppelen in strijd tegen de woningnood

05 april 2022 15:57
Foto ter illustratie Beeld © GettyImages

Ben je single en woon je alleen? Woningcorporatie Staedion in Den Haag kan daar misschien wel verandering in brengen. Staedion wil namelijk vrijgezellen aan elkaar koppelen om zo aandacht te vragen voor het woningtekort. Want als twee alleenwonende mensen samen gaan wonen, komt er een woning vrij voor iemand anders. "Het is een win-winsituatie."

Het is Staedion opgevallen dat er best veel alleenstaanden een huis huren bij de corporatie. Daardoor is het idee geboren om vrijgezellen die op zoek zijn naar de liefde aan elkaar te koppelen, zodat een van hun huizen op den duur vrijkomt. "Bouwen is niet de enige oplossing. De doorstroom moeten we ook bevorderen. Daarom hebben we nu deze actie", vertelt woordvoerder Priscilla Bossaert van Staedion aan EditieNL.

Deze opvallende actie is vooral bedoeld om aandacht te vragen voor de krapte op de woningmarkt. "Want het is een complex probleem dat ons allemaal aangaat." Ook hoopt de woningcorporatie mensen blij te maken. "Als we hiermee mensen gelukkig in de liefde kunnen maken, is dat natuurlijk een mooie bijkomstigheid."

Van jong tot oud

Je kunt je sinds vorige week aanmelden voor de zoektocht naar de liefde, maar de timing had eigenlijk niet slechter gekund. "Veel mensen dachten waarschijnlijk dat het een 1-aprilgrap was", vertelt Bossaert. Toch zijn er al wel wat aanmeldingen binnengekomen. "We gaan aan de hand van de aanmeldingen kijken wat we organiseren. Waarschijnlijk wordt het iets in de vorm van First Dates, maar dan met speeddaten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oplossing woningmarkt: 65-plusser, wees solidair en verkoop je huis aan een jongere

Iedereen die op zoek is naar een partner, van jong tot oud, mag zich zo vrij voelen om zich aan te melden. "Er zijn ook best veel senioren die alleen wonen, het is juist ook voor hen." Waar je woont, speelt ook geen rol. "Mensen verhuizen naar de andere kant van de wereld voor de liefde, dus afstand hoeft geen probleem te zijn. Ook maakt het niet uit of je bij een andere woningcorporatie bent aangesloten. Het gaat ons om de liefde en doorstroom", zegt Bossaert.

Maatschappelijke discussie

Of het ook echt het woningtekort op gaat lossen? "Dat is moeilijk te zeggen, maar ook niet direct ons doel. Doorstroom verbeteren is natuurlijk goed, maar we willen vooral dat die maatschappelijke discussie opgang komt. Als we daar dan mooie matches uithalen is dat mooi meegenomen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore